Hyperplasia endometrial në postmenopausal

Shpesh, duke u bashkuar në menopauzë, një grua tundnin dorën e saj për të ndaluar dhe të kujdeset për shëndetin tuaj. Të gjitha të pafuqi dhe të varfër shëndetësor ajo tërheq për ndryshimet hormonale të trupit, mezi duke i kushtuar vëmendje për ta. Ky qëndrim të tij krejtësisht e gabuar, sepse në këtë periudhë shumë në rrezik të sëmundjeve femra, nga tumoreve beninje në kancer. Prandaj, një grua duhet t'i nënshtrohen provimit periodik nga një gjinekolog në kohë për të parë problem i ngutshëm. Hyperplasia endometrial - kjo është një nga problemet që rëndojnë mbi gratë në menopauzë.

Hyperplasia endometrial është përhapja e tepërt e endometrium, e cila manifestohet gjakderdhje harlisur mitrës. Në hyperplasia postmenopausal endometrial zhvillohet nën ndikimin e luhatjeve të hormoneve në trup. Në mënyrë të konsiderueshme duke kontribuar në shfaqjen e sëmundjes mbipeshë, diabet dhe hipertension, të cilat janë mjaft të shpeshta në gratë më të vjetra se 40 vjet. Patologji endometrial në postmenopausal potencialisht të rrezikshme për zhvillimin e kancerit. Hyperplasia atipike endometrial është parë edhe nga ekspertët si një kusht precancerous që të çon në kancerin në 25% të rasteve. Në mënyrë për të shmangur këtë me probabilitet maksimal, gruaja duhet të jetë i vetëdijshëm për nevojën e trajtimit të duhur.

Endometrium Normal postmenopausal


Një ultratinguj e mitrës është mënyra më e besueshme për të kontrolluar gjendjen e saj dhe për të përcaktuar madhësinë menopausal endometrium:

 • trashësi endometrial në postmenopausal nuk duhet të kalojë 5 mm;

 • vlera e këtij indeksi brenda 6-7 mm është një parakusht për monitorimin e dinamikës endometrial, kontrolli i përsëritur me ultratinguj pas 3 muajsh dhe gjashtë muaj;

 • trashësi endometrial më shumë se 8 mm konsiderohet i parregullt. Për diagnozë të saktë, në këtë rast është e nevojshme për të kryer curettage diagnostike;

 • endometrium madhësia në postmenopausal 10-15 mm janë tregues të veçantë për curettage, me analizë histologjike.


 • Mbani në mend se vetëm një devijim nga madhësia normale endometrium nuk është faktor përcaktues në diagnozën, si duhet të kryhet curettage diagnostike.

  Hyperplasia endometrial në trajtim postmenopausal


  Trajtimi i hyperplasia endometrial në menopauzë mund të bëhet në disa mënyra:
  1. Terapia Hormone. Doza e administruar me hormonet pacientit rregullohen pas periodik endometrium ultrazërit kontrollit. Kjo kontribuon në një rezultat pozitiv është parandalimi dhe trajtimi i proceseve të kancerit në mitër.

  2. Kirurgjisë:

 • scraping Mukoza sipërfaqe të mitrës - kryhet për të hequr xhepat e patologjisë dhe të ndaluar gjakderdhje
  për diagnozën;

 • djegia lazer (larguarit) - lezione patologjike frakturë me një lazer;

 • heqja e mitrës (hysterectomy) - pacientët të kryera në të cilën metoda më fal (hormon) nuk japin rezultate pozitive në rast përsëritje, ose kur monitorimin e pacientit nuk është e mundur.


 • 3. Trajtim i kombinuar - nje kombinim i trajtimit hormonal dhe kirurgjikale. Terapia Hormone në këtë rast mund të reduktojnë ndjeshëm sasinë e operacionit duke ulur xhepat e endometrium rritur jashtë normales.