Mitrës hyperplasia

Hyperplasia - është përhapja e indeve të ndonjë organi, duke çuar në një rritje në përmasat e saj. Si në mitër, ajo i nënshtrohet ndryshimeve të tilla të mukozën - endometrium. Kjo patologji është mjaft e rrezikshme për shëndetin e grave, kështu që nuk do të vonojë vizitë te mjeku.
Ka disa varieteteve hyperplasia:

 • hyperplasia gjëndrave-cistike e mitrës;

 • hyperplasia gjëndrave i uterusit;

 • adenomatous (kusht precancerous);

 • hyperplasia lobulare i uterusit (formacioni i polyps). • Kanceri hyperplasia - shkakton formimin


  Sëmundja shfaqet si pasojë e një rritje në nivelet e estrogjenit e një gruaje, e cila e rrit numrin e qelizave të endometrium. Kështu, hyperplasia mitrës mund të ndodhë për shkak të çrregullimeve të ndryshme hormonale, menopauza fund, sëmundjet inflamatore të organeve gjenitale, aborteve të shpeshta. Përveç kësaj, roli negativ luhet nga sëmundjet endokrine të tilla si diabeti, obeziteti dhe sëmundje të tjera të lidhura - hipertension, vezore polycystic, gjirit, mitrës miomes.

  Kanceri hyperplasia - simptomat


  Shpesh simptomat e hyperplasia e endometrium janë fshehur. Prandaj, shumë gra mund të mos kuptojë për një kohë të gjatë në lidhje me praninë e sëmundjes dhe të zbulojë atë inspektim rutinë vetëm nga një gjinekolog. Megjithatë, nganjëherë hyperplasia mund të shoqërohet menstruacioneve shumë të gjatë, të zgjatur gjakderdhje mitrës ndodhin pas menstruacione vonesë, ose ndonjë parregullsi të tjera menstruale. Çdo gjë tjetër mos harroni se hyperplasia mitrës mund të çojë në pasoja shumë negative të tilla si infertilitetit, kanceri endometrial dhe sëmundjeve të tjera të mundshme.

  Kanceri hyperplasia - trajtimet


  Për shkak të faktit se sëmundja është mjaft e rrezikshme për shëndetin e grave, ajo kërkon trajtim të veçantë, e cila është përcaktuar nga një mjek i bazuar në moshën e pacientit, llojin e sëmundjes, shkallën e ashpërsisë së saj, si dhe prania e sëmundjeve të tjera.
  Ka disa trajtime për hyperplasia mitrës. Në forma të butë e manifestimit sjelljes ilaçeve, e cila është terapia hormonale. Lëndë e trajtimit eshte e caktuar në mënyrë individuale dhe zakonisht shkon nga 3 deri 6 muaj. Hormonet moderne lejuar shpejtë të mjaftueshme për të hequr qafe këtë sëmundje duke ruajtur funksionin riprodhues.

  Në rastin e trajtimit konservativ nuk japin rezultatet e dëshiruara, drejtuar për masa më drastike. Gjatë kirurgji kryhet nga scraping shtresë heqjen e endometrium, atëherë pacienti është caktuar një kurs mirëmbajtjes të terapisë hormoneve. Përveç kësaj, një nga metodat moderne konsiderohen djegurit lazer, ku duke përdorur mjet Electrosurgical xhepat rritje janë hequr.
  Në rast të rrallë, hyperplasia rënda kryer një hysterectomy plotë. Megjithatë, kjo metodë mund të përdoret vetëm në qoftë se të gjitha metodat e tjera kanë treguar paaftësinë e plotë dhe shtatzënia nuk është planifikuar më.

  Si parandalimin e kësaj sëmundjeje duhet të adresojnë menjëherë parregullsitë e ndryshme menstruale, peshë të tepërt dhe për të shmangur situata të vështira që zvogëlojnë mbrojtjen e trupit. Gjithashtu nuk duhet të harrojmë për vizita të rregullta tek gjinekologu. Vetëm atëherë ju mund menjëherë të zbuluar praninë e një sëmundje të caktuar dhe të shpejt të të shpëtoj prej tij.