Endometrial Hyperplasia - Simptomat

Hyperplasia mitrës endometrial është një shtim i parregullt i shtresës së brendshme të mitrës. Kjo pjesë e mitrës pëson ndryshime të rregullta ciklike gjatë gjithë ciklit menstrual. Nën ndikimin e hormoneve endometrium gradualisht në rritje, duke ndryshuar strukturën e saj dhe në përgatitje për takimin e një vezë pllenohet.

Çfarë është "hyperplasia endometrial" dhe çfarë është ajo?


Para se të përcaktojë simptomat e hyperplasia endometrial, duhet thënë se ajo është e lloje. Po dallohen:


 • gjëndrave;

 • gjëndrave-cistike;

 • atipike;

 • fokale.


 • Format gjëndrave dhe gjëndrave-cistike hyperplasia më të zakonshme, të karakterizuara nga lezione te shtresën endometrial dhe formimin e cysts.

  Cilat janë simptomat e hyperplasia?


  Shumë shpesh fshehur simptomat e hyperplasia endometrial, që komplikon trajtim. Në shumicën e rasteve, gratë nuk kujdesen për praninë e sëmundjes, pasi ajo mëson inspektim rutinë.
  Në disa raste, fillimin e simptomave të hyperplasia endometriale të mitrës, gratë përkeqësohet shëndetin. Pra, shpesh vërejtur:


 • Çrregullime menstruale, në forma të ndryshme. Më së shumti në gratë me këtë sëmundje është çrregullim menstrual.

 • Shfaqja e jo gjakderdhje lidhur me menstruacioneve. Në mënyrë tipike, ky fenomen është vërejtur gjatë amenorrhea nuk është i lidhur me ciklin menstrual.

 • Drag dhimbje në fund të barkut, të cilën ajo nganjëherë të lidhura me kryerjen menstrual.

 • Steriliteti - gjithashtu mund t'i atribuohet shenjat e hyperplasia endometrial. Ai zhvillon një shkelje e shtresës endometriale të mitrës, e cila është zgjeruar, parandalon implantimin e një vezë pllenohet.


 • Përveç simptomat e mësipërme, ju gjithashtu mund të identifikojë dhe të çojë në zhvillimin e sëmundjeve, çrregullimeve:

 • hyperestrogenia;

 • fibroids mitrës;

 • gjirit;

 • Endometrioza;

 • polycystic.


 • Është e vështirë, pa studime instrumentale për të përcaktuar praninë e hyperplasia endometrial në postmenopausal t K. me simptoma kryesore -. Shkarkimit, një grua mund të marrë për në hënë. Arsyeja është se pjelloria vyshket, menstruacionet bëhen të parregullt dhe jo periodik.
  Si është diagnoza e hyperplasia?

  Para se të vënë diagnozën "hyperplasia endometrial" shenjat e pranisë së saj u konfirmua nga ultrazërit, rezultatet e të cilit është trajtimi përshkruara sëmundje. Normalisht, trashësi mitrës endometrial nuk duhet të kalojë 7 cm. Në qoftë se kjo është më shumë se vlera e përcaktuar, thonë patologji.
  Është e lehtë hyperplasia endometrial në gratë postmenopausal është përcaktuar si simptomë kryesore është pamja vaginal, gjakderdhje.

  Si është trajtimin e hiperplazisë endometrial?


  Procesi terapeutik i sëmundjes është e drejtuar kryesisht për të normalizuar gratë hormoneve, si shkaku kryesor i hyperplasia është çekuilibër hormonal.

  Pas kryerjes së testeve laboratorike që duhet të përfshijë një test të gjakut për hormonet e caktuara terapi të hormoneve.
  Vëmendje e veçantë i është kushtuar me shkallën e rritjes (përhapjes) e endometrium. Mjekët vazhdimisht monitorojë gjendjen e tij, përpjekur të parandaluar formimin e tumoreve malinje.
  Kështu, një rol shumë të rëndësishëm në trajtimin e hyperplasia endometrial luan diagnoza në kohë të sëmundjes. Për çdo 1 grua çdo 6 muaj duhet të vizitoni një gjinekolog për të shqyrtuar dhe për të parandaluar sëmundjet gjinekologjike.