Hyperplasia qendrore endometrial

Në gjinekologji moderne të gjeni disa varieteteve të hyperplasia mitrës endometrial, gjëndrave, fokale, cistike gjëndrave dhe atipike. Ata janë përhapja parregullt i endometrium. Predispozicion për këtë sëmundje janë ndyshime të hormoneve në trup, sëmundjet gjinekologjike, kirurgji dhe predispozicion gjenetik. Shumë shpesh kanceri lobular hyperplasia endometrial është gjetur në gratë me hipertension, çrregullime të metabolizmit lipid, nivelet e glukozës të lartë të gjakut, ose kanceri i mitrës.

Kryesisht ajo zhvillon plotësisht asimptomatike dhe nuk japin një grua siklet dhe zbuluar sëmundja mund vetëm duke iu referuar gjinekologu dhe inspektimin e kaluar rutinë ose për të bërë ultratinguj. Në disa raste, sëmundja manifestohet gjakderdhje të vogla ndodhin pas çrregullim menstrual, dhe është shkaku kryesor i infertilitetit. Prandaj, detyra kryesore e çdo vajze është që t'i nënshtrohen rishikimeve të rregullta nga një gjinekolog dhe kohë njohjen e sëmundjes, fillimet e saj trajtim, se ajo nuk duhet të shndërrohet në një tumor malinj.

Hyperplasia qendrore e endometrium dhe shtatzënia


Këto dy fenomene rrallë ndodhin në të njëjtën kohë, si hyperplasia endometrial, e cila shkakton varfëri, fetusit jep mundësi të bashkangjitur në mënyrë të vendosur në murin e mitrës pabarabartë. Por në qoftë se shtatzënia ende ndodh, atëherë një grua diagnostikuar me "hyperplasia fokale endometrial" vënë nën mbikëqyrje të ngushtë të një gjinekologu dhe të emërojë kompetente, kurse butë të trajtimit të terapisë.
Trajtimi i hyperplasia fokale endometrial
Zgjidhni se si për të luftuar sëmundje kryesisht varet nga shkalla dhe neglizhimi. Ka disa trajtime hyperplasia:


  • hysteroscopy dhe curettage diagnostike;

  • Terapi hormon, i zgjedhur në bazë të ekzaminimit histologjik;

  • heqjen kirurgjikale të mitrës.


  • Mos harroni se trajtimi në kohë për të lejuar mjeku për të zgjedhur më të efektshme dhe të kryejë trajtim me komplikime minimale.
    Në përfundim, unë do të doja të tërhiqja vëmendjen tuaj në faktin se nuk ka mjete efektive dhe chudodeystvuyuschyh popullore për të trajtuar hyperplasia endometrial, kështu që nuk e lënduar veten!