Simptomet e çekuilibër hormonal në gratë

Gjendja e trupit të femrës është kryesisht i varur nga nivelet hormonale, i cili përbëhet nga disa hormoneve kryesore: estrogjenit, testosterone, Hormoni dhe progesteronit. Zhvillimi Pasi shqetësuar nga një prej katër hormonet çekuilibër ndodh që menjëherë ndikon negativisht në sferën seksuale dhe sistemin endokrin. Përveç sfond hormonal dëshpëruar ndikim në gjendjen psikologjike të grave.
Nëse hormonal shkelje të marrë shumë kohë, ajo shkakton shumë sëmundje, duke përfshirë edhe të tilla të rrezikshme për sëmundje të shëndetit të grave, si fibroids mitrës, vezore polycystic dhe madje edhe shterpësinë.

Shkaqet e çekuilibër hormonal të ndryshme. Por ka disa faktorë që mund të shkaktojnë sfond hormonal.

 • Gjendja e dobët e mjedisin e tanishëm. Gratë që jetojnë në disavantazh në drejtim të ekologjisë, terrenit çekuilibër hormonal ndodh tridhjetë për qind më shumë.

 • Ngarkesës të mëdha dhe, rrjedhimisht, lodhje. Gruaja moderne mërzi mbi shumë raste dhe përgjegjësive të bujqësisë për të fituar para dhe shpesh trupi thjesht nuk mund të përballojë që kryesisht ndikon në sfond hormonal.

 • Mungesa e gjumit. Një person duhet të flenë të paktën tetë orë në ditë, por kjo mënyrë thjesht joreale në jetën moderne.

 • Ushqimi çrregullimeve. Overeating apo, anasjelltas, mohimi i ushqimit, e cila është karakteristikë e vajzave moderne gjithashtu shkakton çrregullime metabolike dhe pastaj të prodhimit të pamjaftueshëm të hormoneve femërore.

 • Fillimi herët apo vonë të rritur kundërt (seks) jetën. Që sa vjet ajo filloi të çojë një jetë të rregullt seksi gjithashtu varet nga sasia e hormoneve të prodhuara.

 • Trashëgim. Faktorët gjenetik gjithashtu luajnë një rol në marrjen probleme me sfond hormonal. Pra, nëse nëna apo gjyshja vuajtur nga çrregullime hormonale, gruaja me kujdes të madh duhet të monitorojnë gjendjen e tyre.

 • Përvoja dhe stresi i vazhdueshëm. Sistemi nervor është e lidhur direkt me endokrine, kështu që barra mbi sistemin nervor çon në çekuilibër hormonal dhe sidomos ndërprerë procesin e ovulacionit.

 • Sëmundjet infektive dhe infeksionet që mund të barten me anë të rrugës seksuale.

 • Reduktuar imunitetin nga sëmundjet kronike.


 • Gratë kanë një shumëllojshmëri të simptomeve hormonale, të gjitha varet nga fakti nëse, në procedurat të cilat dështuar hormon.

 • Simptomat që lidhen me mangësi estrogjenit.

  Estrogjenit është hormon kryesor femër që është përgjegjës për gatishmërinë e mitrës për konceptimin dhe shtatzënia. Ai është përgjegjës për përmbajtjen e fosforit dhe kalciumit në trupin e një gruaje. Me mungesën e zhvillimit të osteoporozës çrregullime të ndryshme të sistemit autonom, depresioni, trashje, tumoret e mitrës dhe gjëndrrat e qumështit.

 • Simptomat që lidhen me mangësi progesterone.

  Progesterone quhet hormon shtatzënisë, ajo ndikon nëse një grua të bëhet nënë. Për shkak të mungesës së këtij hormoni proceset inflamatore në organet e brendshme gjenitale ndërprerë ovulacionit. Mungesa e progesterone mund të shihet në lëkurë si puçrra fytyre dhe vlon.

 • Simptomat që lidhen me testosterone pahijshme.

  Me mungesën e tij mund të shkaktojë dështimin e veshkave, dështimin e ciklit menstrual, djersitje e tepruar. Me tepricën e saj, mund të ketë tumoreve. Përmbajtja e saj e lartë shihet nga pamja e grave, ajo bëhet më shumë si një njeri, zë të thellë dhe flokët e tepërt e trupit.

 • Simptomat që lidhen me mangësi Hormoni.

  Hormoni hormon është përgjegjës për ujë dhe kripë bilancit në trup, zhvillimin e gjirit dhe prodhimin e qumështit dhe fëmijë në gji. Mungesa e saj çon në moszhvillimin e gjinjve, furnizim të pamjaftueshëm me qumësht dhe parregullsi menstruale.


 • Simptomat e zakonshme të çekuilibër hormonal
 • Mungesa e peshës me të ushqyerit e mirë dhe oreksit;

 • një rritje të mprehtë në peshës trupore;

 • rritur djersitje;

 • çrregullime të gjumit;

 • ethet, e cila mund të ruhet kohë të gjatë;

 • Paqëndrueshmëria e humor, tantrums durimin;

 • dridhje gishtat;

 • rrahje zemre të parregullt;

 • rritja anormale e flokëve të gjithë trupit;

 • depresioni;

 • Tides dhe të rrisë presionin;

 • pamjen e shënon shtrirje në trup, edhe pse ajo nuk ka lindë.


 • Nëse një grua vëren një të paktën disa nga këto shenja të çekuilibër hormonal, atëherë ajo duhet menjëherë të dorëzohet endokrinolog.