STH hormon

Hormon Rritja (GH) është e domosdoshme për zhvillimin e duhur të trupit të fëmijës deri në adoleshencë. Falë tij siç duhet dhe në mënyrë proporcionale trupin formuar, dhe të tepërt ose mungesa e substancës prodhuar nga gjëndrra e hipofizës që shkaktojnë gigantism, ose anasjelltas, rritjes vonesë. Edhe pse niveli i rritur të hormoneve STH jeta janë shumë më të ulëta sesa në fëmijët dhe adoleshentët, ajo është ende e rëndësishme.
STH hormon - femra normale
Përqendrimi më i lartë i hormonit të rritjes në trupin e femrës bie në fëmijërinë e hershme dhe është kështu deri në 53 mg / l. Në adoleshentët, duke përfshirë 18 vjet shkon normës 2-20 njësi.

Ironikisht, por si të rritur, shkalla në mesin e grave është shumë më e lartë se sa për meshkujt, të kontabilitetit për 0-18 mg / l. Ky nivel i hormoneve në gjak është i pranishëm për gjashtëdhjetë vjet, pas së cilës reduktuar paksa në 1-16 mg / l.
Për somatotropin përkatëse?
Kryesisht në ndikimin e hormonit të rritjes në trajnerët femra palestër trupit dini, për shkak të këtij hormoneve formë të varur të bukur, simetri dhe prania e mases muskulore. Kjo substancë është në gjendje për të transformuar yndyrë në indet e muskujve, e cila është duke kërkuar atletët dhe njerëzit që janë të shikuar shifrat e tyre. Me muskujt STG bëhen më fleksibël, përmirësimin e fleksibilitetit dhe lëvizjen e përbashkët.

Për njerëz të moshuar një nivel të mjaftueshëm të somatotropin në gjak vazhdon të jetë e gjatë, duke lejuar muskujve të mbetet elastike kohë të gjatë. Së pari, një hormon përdoret për të trajtuar sëmundje të ndryshme geriatric. Në qarqet sportive, ndërsa substanca është përdorur nga atletët për ndërtimin e muskujve, por ai u ndalua për përdorim zyrtar, edhe pse ajo është përdorur në mënyrë aktive nga bodybuilders.
Hormon i rritjes hormon reduktuar
Rëndësi e madhe i është dhënë në nivelin e hormonit të rritjes gjatë fëmijërisë, kur mungesa e tij mund të çojë në dwarfism. Në qoftë se një rënie në të hormonit të rritjes të të rriturve në trup, ajo ndikon në gjendjen e përgjithshme të metabolizmit. Shkalla e ulët është tipik i këtij hormoni në sëmundje të ndryshme endokrine, ne trajtimin e disa barnave, duke përfshirë në pacientët kimioterapia e kancerit.

Hormon i rritjes hormon rrit
Efektet më serioze shkakton një rritje në nivelin e hormonit të rritjes në trup. Ajo shkakton një rritje të ndjeshme rritje jo vetëm në të rinj, por edhe të rritur, lartësia e të cilit mund të kalojë dy metra.
Kjo rrit gjymtyrët - duart, këmbët, formë të përballet me shumë është duke ndryshuar - duke u bërë më shumë hundën dhe nofullën e poshtme, karakteristika të trashë. Të gjitha ndryshimet e të dëgjueshëm dhe të rregullimit, por kërkojnë kujdes afatgjatë nën mbikëqyrjen e specialistëve.
Kur për të marrë hormoneve hormon i rritjes?
Ne e dimë se somatotropin prodhuar në ciklet e trupit apo valët, dhe kështu që është e rëndësishme të dini se si për të dhuruar gjak për këtë analizë. Në klinikat konvencionale nuk janë kryer këtë studim. Ju duhet të aplikoni për një laborator të specializuar për të përcaktuar nivelin e hormonit të rritjes në gjak venoz.

Një javë para se të vënë në analizë somatotropin, për të përjashtuar sjelljen X-ray për shkak se të dhënat do të jenë të besueshme. Në ditët e para të studimit të kërkuara dietë të rreptë me përjashtim të ndonjë ushqimeve yndyrore. Për 12 orë para vizitës laborator përjashtuar mirëpresim çdo ushqim.
Pirja e duhanit është gjithashtu jo e dëshirueshme, dhe për tre orë para se të japë gjak ajo duhet të hidhet së bashku. Çdo stresi emocional ose fizik 24 orë para se të hulumtimit është e papranueshme. Gjaku shfaqet në mëngjes, kur përqendrimi maksimal i hormonit të rritjes vetë.