Hormonet rregull në gratë - Tabela

Hormonet mund të ndryshojë edhe në gra të shëndetshme, në varësi të faktorëve të ndryshëm. Në të ndikon në fazën e ciklit menstrual, prania e stresit dhe sëmundjeve. Rezultate Studimet hormonale japë një pacient të kualifikuar në lidhje me shëndetin e saj. Nëse mjeku vëren se analizat mbi hormonet e grave nuk korrespondojnë me normë, ajo mund të jetë gjinekologjike apo endokrine çrregullime të dyshuar.
Estrogjenit dhe estradiol
Estrogjenit - hormonet kryesore femra dhe shkalla e tyre pajtueshmërisë është thelbësor për shëndetin, dhe madje edhe pamjen e pacientit. Mungesa e saj çon në pasojat e mëposhtme:


 • menstruale mosfunksionim;

 • shqetësime emocionale;

 • Përkeqësimi i dëshirës seksuale;

 • shfaqja e problemeve me lëkurën.


 • Teprica gjithashtu nuk përfitojnë dhe ka një efekt negativ në trup, për shembull, të çon në peshë të tepërt, sëmundjet e sistemit riprodhues, dhe madje edhe kancer.
  Estradiol takon estrogjenit dhe të ndikojë në ndryshimet që ndodhin pas pubertetit. Niveli i saj do të tregoni mjekut për gjendjen e vezoreve dhe të ndihmojë të zbuluar probleme me ciklin menstrual.
  Progesterone
  Kur një pacient është shqyrtuar nga një gjinekolog, ajo mund të caktojë analizë progesterone. Norma e hormoneve femërore në gratë është i rëndësishëm për mundësinë e konceptimit dhe të mbante një fëmijë. Nëse gjatë ciklit nuk ka asnjë ndryshim në nivelin e progesterone, mjeku mund të konkludojmë mungesën e ovulacionit. Vlera e ulët gjatë shtatzënisë do të shkaktojë për caktimin e drogës pa shtatzënisë nuk është i sigurt.


  Hormoni lutenizues (LH) dhe qeskë-stimuluese (FSH)
  FSH është përgjegjës për rritjen dhe maturimin e follicles vezë, dhe LH stimulon procesin e ovulacionit. Shtrirja e këtyre tabelës femra hormonet korrespondojnë me standardet jep arsye për të nxjerrë konkluzione rreth aftësisë së mbarësimit. Nivelet e larta të FSH dhe LH mund të tregojnë varfëri.

  Mos u mundoni për të deshifroj rregullat dhe refuzimin e hormoneve femërore në analizën e tyre. Një specialist do të shikojmë jo vetëm në rezultatet individuale, por edhe në marrëdhëniet e tyre. Për shembull, vlera e rëndësishme diagnostike lidhet me LH FSH. Nga ky rezultat mjek i aftë të dyshuar sindromi polycystic vezore ose tumor, dhe të jenë më të testimit.

  Është e kuptueshme që të gjitha devijimet nga norma në hormonet Tabela në gratë kanë përshtatur jashtëzakonisht profesional dhe nuk lejon asnjë vetë.