Shkelja e hormonal

Hormonet - është ajo që përcakton të gjithë jetën e njeriut. Nga kjo varet pamjen, humor dhe shëndetin. Për fat të keq, shumë shpesh për shkak të sëmundjeve të ndryshme dhe sjelljen e pahijshme të njeriut është një shkelje e sfondit hormonal. Shumë sëmundje, swings humor edhe infertilitetit shpesh kanë pikërisht këtë arsye. Në hormon bilancit pamjen varur të njeriut, imunitetin e tij dhe aftësinë për të trajtuar stresin. Karakter mashkull dhe femër dhe figura e formuar nën ndikimin e hormoneve. Pra, të gjithë duhet të dinë shkaqet e sfondit hormonal dhe të përpiqen për të shmangur ato. Në sëmundjet trashëgimore dhe çrregullime endokrine mund të shkaktojë një numër të faktorëve të tjerë.


Për shkak se ajo është çekuilibër hormonal:

 • pijshëm, pirja e duhanit dhe dietë të varfër;

 • stresi të vazhdueshëm, puna e rëndë fizike dhe mungesa e gjumit;

 • disa ilaçe.


 • Simptomet e sfondit hormonal  Në thelb, ata varen nga mosha dhe gjinia e pacientit, por ka tipare të përbashkëta për të gjithë:


 • depresioni, nervozizëm, pamundësia për të trajtuar stresin;

 • lodhje, përgjumje;

 • metabolizmin, manifestuar në trashje, osteoporozën dhe sëmundje të tjera;

 • ulur makinë seksi dhe varfëri. • Pavarësisht mendimit se kjo ndodh kryesisht tek gratë, sfond hormonal tek meshkujt edhe ndodh shpesh. Gjithashtu e zakonshme për të gjitha simptomat, ata mund të shfaqen në trashje femër tip, ulet në flokët e trupit në fytyrë dhe trup, reduktimin e testiseve dhe për të përmirësuar tonin e zërit.

  Çka në qoftë se hormonet ndërprerë?  Nëse dyshoni se problemi juaj është e lidhur me mungesë ekuilibri hormon, ju duhet të ekzaminohet nga një mjek. Kjo mund të jetë një gjinekolog apo endokrinolog. Testet e gjakut të ndihmojë në identifikimin e cila hormonet bilancit shkelur. Sipas mjekun e tyre rezultatet do të përshkruajnë hormonet. Por përveç ilaçeve të nevojshme për të krijuar Ushqimi dhe të ushqyerit.