Rritja hormon luteinizing

Një nga hormonet më të rëndësishme që ndikojnë në aftësinë për të mbetur me barrë dhe shprehjen e karakteristikave seksuale - një hormon luteinizing. Ajo është prodhuar nga gjëndrra e hipofizës, të dy gratë dhe burrat, dhe kryen shumë funksione të rëndësishme. Ajo është prodhuar me ndihmën e testosteronit dhe progesteronit. Shteti kur ngritur hormon luteinizing, mund të vërehet në sëmundje të ndryshme dhe çrregullime të organeve riprodhuese. Por kjo nuk është e nevojshme, pasi ajo mund të jetë për shkak të proceseve natyrore fiziologjike.


Features hormon luteinizing

Gjithashtu nxitja dhe kontrollin e prodhimit të hormoneve të tjera, ajo rregullon moshën e pjekurisë dhe siguron rrjedhën normale të proceseve të nevojshme për konceptim. Gratë luteinizing hormon kontrollon ciklin menstrual dhe është i lidhur me ovulacionit. Pra, pa shtatzënisë pamundur. Në burra, ajo gjithashtu ofron maturimin normal të spermës. Nivele të larta të hormoneve luteinizing nuk ka gjithmonë të tregojnë praninë e sëmundjes. Kjo ndodh në fëmijët dhe adoleshentët, apo gjatë menopauzës. Por nëse kjo ndodh në periudhën riprodhuese, ju duhet të kuptoni pse.


Arsyet për rritjen e hormoneve luteinizingAto mund të jenë të përbashkëta për të dy burrat dhe gratë:


  • stresi shteti, lodhje nervor dhe tendosje të rënda fizike;

  • agjërimi apo përdorimi i zgjatur i barnave të caktuara;

  • mosfunksionim i Hipofiza si pasojë e sëmundjeve dhe lëndimeve;

  • dështimi i veshkave, e cila çon në balancimin hormonal;

  • Shkelja e gonads.  • Zakonisht burrat luteinizing hormon rrit pas 60 vitesh, dhe kjo situatë shpesh nuk tregojnë praninë e sëmundjes. Por infertilitetit dhe ul makinë seksi për të bërë analizën e kryer terapi hormonale.


    Situata është e ndryshme në gratë nivelet e hormoneve luteinizing cilëve rritur çdo muaj në mes të ciklit. Kjo është për shkak të procesit të ovulacionit. Nëse performanca e tij ngritur vazhdimisht, kjo mund të tregojë praninë e sëmundjeve të tilla si vezore polycystic, Endometrioza, mungesa e karakteristika gonads.

    Këto patologji kërkojnë inspektim të detyrueshëm, si ata mund të shkaktojë shterpësi. Nëse mjeku pas datës së analizave përcaktohet se niveli i luteinizing hormon janë rritur, trajtimi është i emëruar në përputhje me praninë e comorbidities. Por shpesh ajo është duke marrë hormonet.