Gjakderdhje mitrës gjatë ndërprerjeve hormonale

Bilanci normal të hormoneve seksuale në femra luan një rol kyç në rregullimin e ciklit menstrual. Shkelja e sasisë ose vlerën e këtyre hormoneve në trup çon në gjakderdhje mitrës. Lexoni më shumë për shkaqet dhe trajtimin e gjakderdhje mitrës gjatë dështimet hormonale kemi diskutuar në artikullin tonë.


Shkaqet e çrregullimeve hormonale tek gratë


Ka një numër arsyesh pse një çekuilibër të hormoneve seksuale në femra. Këto përfshijnë:

 • prodhimi crregullime te hormoneve seksuale në tru (hipofizës patologji të çon në përçarje të prodhimit liruar hormon);

 • patologji njëjtë gjëndra seksuale që sekretojnë hormonet direkt (tumoreve sëmundje inflamatore ovarian, cysts);

 • kushte patologjike të tilla si sindromi i lodhjes kronike, lodhje (uri, sëmundje të rënda zgjatur);

 • Periudha kritike për trupin e femrës është e gjatë pubertetit, pas lindjes, dhe periudhën e premenopauzalnыy pas abortit - të gjitha këto periudha provokojnë çrregullime hormonale;

 • në paraqitjen e gjakderdhje hormon luan një rol të rëndësishëm predispozitë gjenetike;

 • gjakderdhje pas pilula hormonale janë në gratë që të fillojë të marrë pilula kontraceptive, në raste të tilla, trupi fillon të marrë të përdoret në nivele të reja të hormoneve dhe të përgjigjet mezhmenstrualnыmy diktim;

 • gjakderdhje të zgjatur mitrës mund të ndodhë pas marrjes pilulën për abort mjekësore (abort).
 • Menaxhimit klinik të pacientëve me gjakderdhje hormonal
  Kur iu referuar një mjeke me gjakderdhje në çdo rast do të jetë individualisht. Gruaja me gjakderdhje intermenstrual mitrës ofruar për të shkuar nëpërmjet trajtimit dhe curettage diagnostike e mitrës. Vajzë adoleshente trajtim i tillë nuk do të ofrohen. Në këtë rast, mund të caktojë analiza për të përcaktuar nivelet e hormoneve dhe përshkruajnë pilula të hormoneve. Pas pësimit të një aborti mjekësor, një grua duhet të paralajmërojnë se një cikli normal menstrual ajo do të rifillojnë vetëm pas 6 muajsh.  Pra, problemi i gjakderdhjes hormonal mitrës është e rëndësishme për vajzat e reja, gratë e moshës riprodhuese dhe gratë që kanë hyrë në periudhën e premenopauzalnыy. Trajtimi i çrregullimeve hormonale në çdo rast duhet të vendoset specialist individualisht.