Gjaku mbi hormonet në gjinekologji

Shumë sëmundje gjinekologjike që lidhen me ndryshimet në nivelet hormonale të femrave. Ajo mund të shkaktojë çrregullime menstruale, Endometrioza, polyps dhe madje edhe fibroids mitrës. Shpesh këto sëmundje janë asimptomatike, kështu që është e rëndësishme që të testohen rregullisht në gjinekologji. Vetëm një mjek mund të përcaktojë shkakun e sëmundjes tuaj. Një nga testet më të rëndësishme në gjinekologji - një Marrja e gjakut për hormonet.
Si të testohen?
Për të bërë atë siç duhet, ju duhet të respektojë disa rregulla: • Gjaku është marrë nga një mënyrë, dhe ai duhet të marrë në mëngjes në një stomak bosh;

 • një ditë para analizës është e këshillueshme të mos pini alkool, hormonet pije;

 • para se analiza për të përjashtuar eksitim, kufizojnë aktivitet fizik. • Por, për të drejtën për të dhuruar gjak për të hormoneve në gjinekologji, duhet të dini disa karakteristika më shumë. Niveli i hormoneve në gjakun e gruas varet në ditën e ciklit menstrual. Sepse hormonet në gjinekologji duhet të marrë në faza të caktuara të ciklit, në varësi të cilën nivel janë të nevojshme për të përcaktuar. Shpesh analiza duhet të rimarrë përsëri.


  I cili ditë duhet të marrë hormonet?

 • Hormoni stimulues i folikulit shfaqet 3-7 cikël ditor.

 • Luteinizing sekrecion hormon dhe ofron ovulacionit estrogjenit. Analiza e gjakut duhet të marrë 3 deri në 8 ditë.

 • Hormoni është përfshirë në ovulacionit dhe siguron prodhimin e qumeshtit. Le dy herë në fazën e parë dhe të dytë të ciklit.

 • Estradiol është i rëndësishëm për funksionimin e të gjitha organeve femra, dhe ajo mund të marrë çdo ditë.

 • Kontroll progesterone në ciklin 19-21 ditë.

 • Testosterone ndikon në funksionin e të gjitha organeve, dhe dorëzojnë atë në çdo ditë. • Analiza e gjakut në gjinekologji është shumë e rëndësishme për të përcaktuar shkaqet e shumë çrregullimeve dhe sëmundjeve të grave.