Kur gratë marrin hormone

Analiza e hormoneve femërore janë një lidhje e rëndësishme në diagnozën e sëmundjeve gjinekologjike. Kur, sipas të cilit ankesa duhet të marrë hormonet femërore?

Për drejtimet për studimin e hormoneve seksuale femërore janë një numër i dëshmive:

 • vonesë në pubertet;

 • infertilitetit;

 • zbulimi i hormonit kancerit ovarian;

 • Përcaktimi seksi;

 • hirsutism;

 • mungesa e ovulacionit;

 • gjakderdhje jofunksionale mitrës;

 • vezoret polycystic;

 • aborti i përhershëm;

 • Endometrioza;

 • oligo - dhe amenorrhea;

 • hormon kontrollin.


 • Si për të marrë hormonet femërore?


  Kushtet e vënë hormonet femërore varet analizë në të cilën hormon është projektuar. Analizon paraqitjen në hormonet ovarian grave të bëra në ditët rreptësisht të caktuara të ciklit mbi analizën estradiolit kryer në 6-7 e ciklit menstrual, progesterone - në ditën e 22-23 të ciklit menstrual, ose 5-7 ditë rritja maksimale temperatura e bodrum.
  Arkivimi hormonet femërore bëra pas disa trajnime. Para analizimin e nivelit të estrogjenit nuk është e rekomanduar në prag të stërvitjes, nuk pi duhan. Në prag të progesterone në gjak përjashtojnë ushqimet yndyrore për 6 orë para analizë nuk mund të hani, ju mund të pini ujë.

  Rritja nivelet e estradiol mundshme me cysts endometrioid, tumoret hormonprodutsyruyuschyh ovarian, cerozë mëlçisë, përdorimin e barnave hormonale me estrogjenit. Nivelet e reduktuara estradiol mundshme me hipogonadizmit, kërcënimi i abortit, stërvitje intensive, një dietë e ulët në yndyrë, humbje peshe, pirja e duhanit.
  Nivelet Rritja e progesterone vërejtur në kist Korpus luteum, amenorrhea, shtatzënisë, mosfunksionim placentar, ose veshkave, dështimi i veshkave, droga hormonale lëvore veshkave. Rënia e progesterone mundshme me ciklin anovulatory e inflamacion kronik të organeve gjenitale femërore, zgjatjen e shtatzënisë, frenim të rritjes intrauterine, duke marrë estrogjenit.

  Në analizën e gjakut për hormonet e vezoret, mjeku juaj mund të përshkruajnë hormonet Analiza hipofizë (Hormoni, dhe stimulon folikulin lyuteynyzuyuschyy Hormone). Analiza e Hormoni parashikuar për mastitit, cikle anovulatory, trashje, shterpësi, amenorrhea, hirsutism, menopauza rënda, osteoporozën, shkeljen e laktacionit, ulur makinë seksi. Analiza mbi FG dhe LH obligim për Endometrioza, vezoret polycystic, shterpësi, amenorrhea, abort, rritja e vonuar dhe pubertetit, kontrollit hormonal, analiza kryhet për 6-7 cikël ditor.