Etinilestradiol - çfarë është ky hormon

Shumë shpesh në gratë, terapi hormon i cili është projektuar, shtrohet pyetja: çfarë është ky hormon - etinil estradiol? Kjo substancë është një estradiol plotë analoge natyror. Marrë sintetike.
Si funksionon etinil estradiol në trup?
T. k. Etinil estradiol i përket një grupi të steroid sintetike, punën e tij si estradiol natyrore. Ky hormon bashkëvepron me receptorët e estrogjenit të tipit, të vendosura në qelizat e synuara. Veprimi ndodh në çast, si substanca shpejt absorbohet përmes mukozës së trupit, si dhe lëkurë. Kalimi nëpër mëlçi, etinil estradiol është oksidohet, duke lëvizur në një tjetër formë. Ky proces është shoqëruar me formimin e metabolitëve që janë joaktiv dhe janë excreted në urinë. Shkalla e tërheqjes ndryshon dhe varet periudhës së shtatzënisë dhe fazave të ciklit ovarian në gratë.

Në disa raste, përshkruesit përmban etinil estradiol?
Veprimi kryesor, i cili etinil estradiol, në fakt, si estradiol, ka në trup, nuk është përhapja (restaurimi) i membranave mukoze të prekur. Nën ndikimin e tij epiteli është shërim si tubat fallopiane, mitrës dhe vagina, vulvë. Për më tepër, motor i jep etinilestradiol, duke forcuar e produkteve përkatëse. Gjithashtu ky hormon ndikon në efektin hypoholesterynэmycheskoe trupi (ul kolesterolin), përmirësimin e gjakut nivel lipoproteyidiv.Zavdyaky që rrit ndjeshmërinë e insulinës, përmirëson procesin e glukozës përdorimit.

Ajo është gjithashtu e nevojshme për të përmendur faktin se substanca është pjesë e shumë kontraceptivëve oral.
Në të cilën përgatitjet përmban etinilestradiol?
Më të popullarizuara produkte që përmbajnë substanca janë tableta Etinilestradiol. Megjithatë, ka shumë barna analoge etinil estradiol. Midis tyre Эstrovahyn, Estrokad, Ovestyn, Sinestrol dhe të tjerët.
Sa i përket barnave, të cilat përfshijnë эtynylэstadyol, ajo është, mbi të gjitha, Yasmin, Jeanine, Logest, Rigevidon, Mersylon, Lyndynet 30 dhe të tjerët.

Të gjitha këto barna janë të përshkruara nga mjeku për sëmundje të ndryshme gjinekologjike.