Për estradiol përkatëse hormoneve

Nuk është rastësi estradiol prodhuar në trupin e femrës, një hormon i quajtur feminitet. Në fund të fundit, ndikimi i tij është karakteristika të dukshme të shfaqjes veçantë për gratë.
Është një substancë e prodhuar në vezore, gjëndra veshkave dhe qelizave folikulare dhe të gjithë cikli menstrual është në rritje në mënyrë të qëndrueshme. Niveli minimal i vërejtur në fazën fillestare të ciklit, gjatë maturimit folikulare dhe është 57-227 njësi. Gjatë ovulacionit përqendrim maksimal - me 476 dhe pastaj të reduktohet gradualisht, nëse ka pasur një shtatzëni.

Nëse ka ndodhur fekondim, rritjet e nivelit të hormoneve, dhe në një fazë të caktuar të zhvillimit të placentë merr përsipër. Kjo substancë është përgjegjës për mbajtjen e shtatzënisë në kombinim me hormonet e tjera. Nivelet maksimale estradiol vërejtur shtatzënë para lindjes, dhe pas tyre vjen një normë të nivelit doberemennuyu.

Çfarë ndikon estradiol?


Shumë nuk e dinë, është përgjegjës për atë që estradiol hormon, dhe rolin e saj të rëndësishëm për çdo grua. Së pari, sepse ajo rrit atraktivitetin - një figurë bëhet femërore depozitat yndyrore formë të grumbulluar në sasi të mjaftueshme në ato vende ku ata janë më të dobishme për të parë në këmbë, gjoks dhe mollaqe. Lëkura bëhet e butë dhe elastike, pa nxituar. Flokët e trupit Trupi nën armë dhe në zonën bikini - edhe punën e këtij hormoni.

Efekti i estradiol shfaqet direkt në grua tren seksual dëshiron të dashurisë dhe të dashur. Hormon ndikon edhe në sfond emocional - përmirëson disponimin.
Përveç kësaj, estradiol rregullon kolesterolin dhe përmirësimin e koagulimit të gjakut. Ai mund të mbajë lëng dhe natriumi në trup dhe ndikon pozitivisht në zhvillimin e kockave.