Për korrespondues hormoni lutenizues

Hormoni lutenizues (LH) - një nga hormonet që prodhon Hipofiza. Pas dorëzimit të analizave në nivel të luteinizing hormon, pacientët shpesh pyetje - për të cilën ai është përgjegjës?
Luteinizing hormon nxit gonads koordinuara të punës, por edhe të ndikojë në prodhimin e progesterone në femra dhe testosterone në meshkuj.
Përveç kësaj, luteinizing hormon dhe kryen këto funksione në trupin e femrës si edukimin dhe zhvillimin e folikulit, korpus luteum. Përveç kësaj, luteinizing hormon stimulon ovulacionit. Çfarë në fund të fundit e bën atë një komponent i rëndësishëm i një shtatzëni të suksesshme.

Cakto studimet në nivelet LH në varfëri, mosfunksionim ovarian, problemet menstruale, ulur epsh, dhe kështu me radhë. D.
Pas dorëzimit të analizave për të përcaktuar nivelin e LH në gratë e moshës riprodhuese, është e rëndësishme të marrin në konsideratë ditët e ciklit menstrual. Dëshmia më informative do të depozituar në periudhën 3-8, ose 19 deri 21 dite e ciklit.

Rregulla hormon luteinizing në gratë


Për çdo fazë të ciklit menstrual janë tregues të ndryshëm.
Për fazën folikulare, e cila hapet më 1 deri në 14 ditë, e konsiderojnë normë 2-14 mjaltë / l.

Gjatë ovulacionit ndodh në ditën 12-16 e ciklit menstrual, performancës maksimale dhe varg 24-150 mjaltit / l.
Faza Luteal (16-27 cikël ditor) karakterizohet nga tregues të ulët - 2-17 mjaltë / l.
Me fillimin e normës menopauzës 142-523 besoj DKA / l.

Në disa raste Luteinizing hormone të femrave u rrit?


Në mënyrë tipike, nivelet e larta të LH tregon afrohet ose të ovulacionit. Por ai gjithashtu mund të jetë shenja paralajmëruese e sëmundjeve të tilla si lodhje dhe vezore polycystic, Endometrioza, dështimi i veshkave.

Luteinizing hormon mund të jetë ngritur në gratë nëse ushtrimi i tepruar, agjërimi, stresi.

Pse luteinizing hormon në gratë mund të reduktohet?


Nivelet e ulëta të LH shoqëron shtatzëninë. Ajo gjithashtu mund të sinjalizojë një mosfunksionim të gjëndrra e hipofizës. Për të reduktuar hormon luteinizing në gratë mund të çojë në trashje, pirja e duhanit, amenorrhea, ilaçe dhe kështu me radhë. D.
Hormon luteinizing - një komponent i rëndësishëm i shëndetit riprodhues. Në gratë, detyra e tij kryesore - të mbështesë të drejtën e vezore dhe mitër. Përveç kësaj, hormoni luteinizing ndikon drejtpërdrejt planifikimit shtatzënisë.