Hormonet femërore pas 40 viteve

Pas 40 vitesh një grua mund të marrë kontraceptivëve hormonal dhe terapi zëvendësimi të hormoneve. Por hormonet, sidomos pas 40 viteve, mund të shkaktojë shumë efekte anësore që nuk janë në moshë të re, kështu që emërimi i tyre të jetë i vetëdijshëm për contraindications:

 • Tumoret malinje e mitrës, shtojca, gjirit;

 • trombozë dhe thromboembolism;

 • Endometrioza;

 • sëmundje të rënda të mëlçisë;

 • gjakderdhje jofunksionale mitrës e etiologji të panjohur;

 • përçarje e metabolizmit lipidet.


 • Kontracepsioni hormonal pas 40: Emri i produktit


  Edhe pse në moshën e rritur janë shpesh çrregullime hormonale apo sëmundjet që ndërhyjnë me shtatzëni normale, shpresonte se mosha - kjo është kontraceptive nuk është e nevojshme. Kontraceptive hormonale pas 40 vjet - është zakonisht progestin përgatitjet. Pra, pas 35 vjet si gratë nuk janë të rekomanduara për të përdorur terapi kombinim përmbajnë estrogjenit dhe për të nxitur rritjen e koagulimit të gjakut, dhe shkelin të mëlçisë dhe sistemit kardiovaskular, veçanërisht në qoftë se gruaja pi.

  Me kontraceptive progestin për femrat mbi 40 vjeç mund të aplikojnë për të rekomandojë injeksione të hormoneve (Depo-Provera), implantet hormonale (Norplant) ose kontraceptivëve hormonal oral përmbajnë progestins vetëm - minipill (Ovret, Kontinuin, Mykronor, Эkslyuton). Është gjithashtu e mundur përdorimi i pajisjes hormonal intrauterine Mirena, i cili siguron sasi doze ditore prej progestin. Por në qoftë se ka contraindications për kontraceptive një grua do të përdorin kontraceptive të tjera jo-hormonale.