Hormonet femra dhe të ushqyerit

Shumë shpesh dietë të pasakta dhe të paekuilibruar është shkaku prodhimi i pamjaftueshëm i hormoneve femërore. Ajo ka qenë prej kohësh e njohur se shumë hormonet femërore të përfshira në ushqim.
Për çdo grua, ose më mirë të sistemit riprodhues të saj, janë antioksidantë të rëndësishme, të cilat përfshijnë vitamina, omega-3 acide yndyrore, hekur, acid folik, dhe më shumë.
Cilat ushqime përmbajnë?
Shpesh gratë përballen me nivele të ulëta të gjakut e hormoneve, pyesni: "Çfarë ushqime të rritur përmbajtjen e hormoneve femërore në gjak dhe stimulimin e zhvillimit të trupit të tyre?".

Nga produktet e rrit nivelin e hormoneve seksuale femërore dhe nxit prodhimin e tyre, përfshijnë:

  • Vezë. Ky produkt përmban një numër të madh të lecithin, i cili është i përfshirë direkt në prodhimin e hormoneve, dhe në asimilimin normale e duhur të vitaminave. Ndihmon në eliminimin e toksinave nga trupi i gruas. Nuk është një burim i plotë i proteinave.

  • Vaj peshku. Ajo përmban një sasi të madhe të Omega 3 të cilat kanë efekt anti-inflamator dhe të çojë në trup normal hormonal të femrës. Në enët me jod-përmbajnë produkte (arra, alga deti), peshku është një mjet i shkëlqyer për parandalimin e kancerit.

  • Vaj ulliri. Ky produkt, së bashku me marule dhe grurë sprouted përmban një sasi të madhe të vitaminës E. Është kjo vitaminë është e përfshirë në prodhimin e hormoneve seksuale dhe të ndikojnë në rregullimin e ciklit menstrual.

  • Agrume, u rrit, green onions zbatohen edhe për ushqime të rrit nivelet e hormoneve femërore në gjak. Nuk është një burim i vitaminës C, e cila lidhet me antioksidantë.

  • Perimet me gjethe dhe bimëve është një burim i shkëlqyer i magnezit dhe acidit folik, i cili, nga ana tjetër, është shumë e nevojshme për funksionimin normal të sistemit nervor të gruas shtatzënë.

  • Kefir dhe kos me maja natyrore një burim i vitaminës B dhe kalcium dhe proteina.

  • Bukë gruri tërë, bukë, drithëra brutal, krunde. Përmbajnë vitamina B janë të nevojshme për funksionimin normal të sistemit nervor të grave.

  • Ushqim deti. Përmbajtja përfshin jod, bakër, proteina, të nevojshme për funksionimin normal të sistemit riprodhues.


  • Me sa duket, shumë produkte mund të përdoret për të rritur nivelin e hormoneve femërore. Por kjo është vetëm një ndihmë, e cila në kombinim me terapi të hormoneve jep rezultate të shkëlqyera.