Hormonet për Gratë

Preparatet hormonale të përmbajë si hormoneve femërore seksuale dhe analoge e tyre sintetike, të përdorura për kontracepsion dhe për Hormone Replacement terapi apo korrigjimit të çrregullimeve hormonale.

Hormonet femërore në produktet medicinaleHormonet femërore mund të përmbajë vetëm estrogjenit ose progesterone dhe analogs e saj, dhe një kombinim të të dy hormoneve. Shpesh, medikamente që përmban hormonet femërore përdoren për kontraceptive orale.

Droga me hormone femërore për kontracepsionin


Preparatet që përmbajnë hormonet femërore përdoren për kontracepsionin, pengojnë ovulacionit dhe për të ndryshuar strukturën e mukusit, duke e bërë të padepërtueshëm për të spermës. Për të përdorur përgatitjet kontraceptive përmbajnë një hormon, progesterone ose zakonisht analoge të saj në gratë më të vjetra se 35 vjet (minipill).
Në një moshë të re shpesh përdorin drogë kombinuara hormonale që përmbajnë estrogjen dhe progestins. Droga kombinuara hormonale janë të ndarë në monofaznыe (që përmban të njëjtën sasi e estrogjenit dhe progestogjenet në të gjitha fazat e ciklit), bifaze (dy grupe të kombinimeve të dozave të hormoneve për fazat e ndryshme të ciklit) dhe tre faza (tri doza e hormoneve të caktuara për faza të ndryshme të ciklit).

Për dozë ata janë të ndarë në vыsokodozyrovannыe, nyzkodozyrovannыe dhe mykrodozyroannыe. Listoni emrat e kontraceptivëve oral të mëdha, por hormonet për gratë vetëm të emërojë një mjek që e rekomanduar ose të pranojë mik nuk mund të marrë veten. Për parandalimin e emergjencës mund të përdoren ilaçe që përmbajnë hormonet. Emrat e hormoneve për gratë që shpesh përdoren për parandalimin e emergjencës - Postinor, Эskapel për planifikim - Rigevidon, Marvelon, Logest, Regulon, Tre-regolith, Trykvylar.

Përgatitjet hormonet femërore në menopauzë


Për terapi zëvendësuese të hormoneve në menopauzë të rënda shpesh përdorin progesterone ose progestins sintetike. Hormonet grave përmbajnë estrogjenit, kulm përdoret rralle dhe eshte zakonisht në formën e formave farmaceutike për përdorim topkal. Droga progestin përdorur në veprim të vazhdueshëm pa ndërprerje në menstruacioneve. Ndonjëherë dëshmia e përdorur mykrodozyrovannыe hormnoalnыe përgatitjet që përmbajnë estrogjenit dhe progesterone kombinuar.

Droga që zëvendësojnë hormonet femërore


Nëse droga hormonale janë të kundërindikuar, për ngritjen e nivelit të hormoneve femërore përdorur bimor, të ngjashme me veprimin e hormoneve seksuale. Kur nivelet e progesterone rritet në gjak duke përdorur dietë vitaminë të pasur, por zëvendëson progesterone nuk funksionon, atëherë phytoestrogens (hormonet bimore që janë të ngjashme me estrogjenit gratë, por më e dobët se veprimit) të përfshira në shumë bimëve dhe ushqimeve. Këto përfshijnë soje, fasule, bizele, fasule, arra, rrushi i kuq, HOPS, tërfili i kuq dhe jonxhë.

Kundërindikimet për emërimin e hormoneve seksuale femërore
Droga hormonale nuk përshkruara për gratë me sëmundje të rënda kardiovaskulare, gjakderdhje çrregullime (me një tendencë për trombozë), sëmundje të rënda të mëlçisë dhe fshikëz fshikëz e tëmthit, migrenë, venat me variçe, obeziteti dhe diabeti, tumoret malinje të gjirit dhe të organeve gjenitale femërore, shtatzënisë dhe gji, kolesterol ngritur të gjakut. Mos përdorni hormonet seksuale femërore në gratë më të vjetra se 35-40 vjet, gratë duhanpirësit.