Duphaston hormonal ose jo

Si Duphaston tani përdoret gjeresisht për trajtimin e sëmundjeve të ndryshme dhe kushtet patologjike që lidhen me bilancin hormonal në femra ka një pyetje legjitime nëse një droge hormonal me të gjitha pasojat pasuese. Kjo e bën atë efektet anësore përgatitjet e natyrshme bazuar në hormonet.
Për t'iu përgjigjur pyetjes nëse pilula hormonale Duphaston apo jo, duhet të dini se cila është substanca aktive në thelbin e saj.
Substanca aktive
Substanca aktive kryesor është didrogesteron Duphaston, e cila është e afërt me progesterone natyrore. Kjo është një zëvendësim sintetike progesterone, por nuk e merrni atë nga hormon mashkullor, e cila shpjegon se kjo nuk anabolic, androgenic, estrogenic dhe efektet thermogenic që karakterizohen më drogë në bazë të hormoneve sintetike.

Në këtë drejtim, të drogës ka një grup minimal të efekteve anësore. Duphaston ndihmon në parandalimin e zhvillimit të kancerit endometrial nuk ka efekt kontraceptiv, nuk ndikon në ciklin menstrual. Ndërsa drogës mund ta konceptoj. Kur ndërprerje hormonale Duphaston ndihmon stabilizimin e ciklit menstrual dhe të kompensojë për mungesën e hormoneve progesterone.
Contraindication
Por, pavarësisht nga të gjitha përfitimet ekzistuese të këtij mjeti, ajo është ende një droge hormonal që duhet të përdoren me kujdes. Duphaston qëllimi, pa një ekzaminim të plotë, "vetëm në rast" të papranueshme. Në të vërtetë, pas ndërhyrje të tilla në sistemin riprodhues të femrës mund të jetë dështim hormonal. Prandaj, përdorimi Duphaston duhet të provohet dhe vetëm pas përcaktimit të një diagnozë të duhur.

Drogës mund të jetë projektuar për të trajtuar sëmundje të tilla si Endometrioza, shterpësi, dysmenorrhea, sindromi premenstrual, amenorrhea, gjakderdhje jofunksionale mitrës, ciklit të parregullt. Ajo duhet të mbahet mend se përkundër faktit se manual i referohet mundësisë së Duphaston gjatë shtatzënisë, studime të besueshme mbi ndikimin e drogës në fetus, u zhvillua.
Mos e merrni të drogës dhe në prani të progestins intolerancës, sindromi Rotor dhe Dabyna Johnson.