Çrregullime hormonale në gratë

Shteti gratë hormonale në masë të madhe përcakton cilësinë e jetës. Mënyra funksionimi i sistemit endokrin, trupi varet nga statusi shëndetësor në sistemin e përgjithshëm dhe riprodhues në veçanti. Çrregullime të ndryshme të hormoneve në gratë janë shkaku kryesor i shumicës së sëmundjeve gjinekologjike dhe të tjera.

Shkelja e niveleve të hormoneve në gratë - Shkaqet dhe simptomat


Shkaqet çekuilibër hormonal në gratë janë të shumta: nga banale (stres normal) për më serioze dhe madje edhe të rrezikshme për jetën. Kështu, mosbalancim të hormoneve femërore është për shkak të:


 • predispozicion gjenetik;

 • mbingarkesë emocionale dhe fizike;

 • imunitet të ulët;

 • dietë e varfër, dietat e shpeshta të rreptë;

 • sëmundjet infektive, duke përfshirë SST-ve;

 • sëmundjet e shpeshta virale;

 • çrregullime të funksionimit të sistemit endokrin;

 • kirurgji në zonën gjenitale dhe e kavitetit peritoneal;

 • aborti.


 • Simptomë klasik që tregon se çekuilibër hormonal në gratë - një shkelje e gjatësi të ciklit menstrual (normë - 21-35 ditë). Menstruacioneve me të parregullt, të dhimbshme, të rënda ose të pamjaftueshëm, gjakderdhje të mundshme intermenstrual.

  Në shumë raste, çrregullime hormonale gjendet në gratë vetëm kur ajo viziton mjekun me problemet e shëndetit riprodhues, humbje shtatzënisë, paaftësia për të marrë shtatzënë për një kohë të gjatë dhe kështu me radhë.
  Gratë e reja dhe vajzat adoleshente ndryshimet hormonale ndodhin:

 • puçrra fytyre, flokët ëmbëlsi;

 • mashkull flokët trupi model;

 • amenorrhea fillor ose të mesëm;

 • zemrat e pazhvilluar.


 • Në gratë e moshës menopausal hormonal tregojnë:


 • çrregullim depresiv (letargji, lodhje, dobesi);

 • dhimbje koke, dhimbje gjoksi dhe nyjeve, rëndim të sëmundjeve kronike disa ditë para menstruacioneve.


 • Trajtimi i çrregullimeve të hormoneve në gratë


  Trajtimi i çrregullimeve të hormoneve në gratë varet nga natyra e çrregullimit dhe arsyet që shkaktuan atë. Kjo mund të shihet vetëm pas masave të plota diagnostike (ultratinguj, të profilit hormonal, analizave infeksione gjenitale, etj).
  Pasi diagnoza është ofruar shpesh për gratë probleme hormonale korrigjim. Paralelisht, nëse është e nevojshme, mund të caktohet një trajtim antibacterial. Vajzat adoleshente dhe gratë gjatë menopauzës rekomanduar për pajtim me dietat e caktuara. Në raste të rralla, trajtimi i çrregullimeve hormonale tek gratë që kërkojnë kirurgji.

  Mos kini frikë nga terapi të hormoneve. Ato raste kur doza të mëdha të hormoneve dëmtojnë shëndetin dhe përkeqësohet pamjen e nënave tona dhe gjyshet kanë kaluar kohë të gjatë. Hormonet moderne, duke përfshirë COCs përmbajnë doza të ulëta të hormoneve, në këtë mënyrë nuk do të ketë një ndikim negativ në trupin e femrës. Trajtimi i çrregullimeve hormonale tek gratë drogës hormonal - është një praktikë efektive aplikuar në të gjitha vendet e qytetëruara.
  Gratë në çrregullime hormonale bar
  Mjekësisë tradicionale ka droga në arsenalin e tyre pothuajse të gjitha sëmundjet dhe kushtet, ndyshime të hormoneve në gratë - nuk është përjashtim. Si efektivitetin e metodave tradicionale nuk besojnë shumica e mjekëve të sotëm, por efektiviteti i tyre sinqerisht shpresoj se gratë.

  Trajtimi Folk i ashtu-quajtur "femra" bimëve të përdorura në çrregullime hormonale kanë shumë breza. Salvia officinalis, Bloodroot patë, livadh dhimbje mesi, pranga, rigon, HOPS, gëlqere, liri, Mallow, hithrat dhe bimëve të tjera të ketë një efekt pozitiv mbi hormonet femërore. Disa prej tyre të stimuluar prodhimin e estrogjenit, progesterone tjetrin, prodhimin tretë aktivizues e hormoneve seksuale femërore në përgjithësi, normalizimin e ciklit menstrual.
  Me përdorimin e duhur të mjekësisë bimore vetëm pak kur shprehu çekuilibër hormonal dhe vetëm pas studimeve të nevojshme për të përcaktuar natyrën e saj.