Hormonet - dëm dhe përfitimet

Fjala "hormone" duke shkaktuar frikë në 60% të grave moderne. Ky fakt nuk është për t'u habitur: hormon është me të vërtetë mjaft serioze dhe shpesh masë të padëmshme terapeutik. Mbi rreziqet e hormoneve shpesh thonë shumë, ndërkohë, si rrallë përmendin favor të tyre. Në fund të fundit, disa njerëz mendojnë se terapi hormon mund të përmirësojë ndjeshëm cilësinë e jetës, dhe nganjëherë për të mbështetur këtë jetë shumë (diabet, sëmundje tiroide, astma, etj).

Hape Malicious hormoneve?


Si armiqësia hormon hormon dhe nivelet hormonale të ndryshme të efekteve pozitive dhe negative në trup. Dëmi vlera të hormoneve dhe përfitime të përcaktuara nga përqendrimi tipit hormon, frekuencën, kohëzgjatjen dhe mënyrën e aplikimit.
Po, sigurisht, hormone të caktuara të sjellë dëm në trup. Por zakonisht ata nuk kanë shëndetësor më shumë dëm sesa të sëmundjes, për të cilën trajtim të drogës përdorur. Deri më sot, nuk janë sëmundje të cilat janë trajtuar pa hormonet e pamundur.

Si të dëmshme hormonet?


Duhet të kuptohet qartë se hormonale shekulli XXI nuk mund të krahasohet me agjentët hormonale shekullit të njëzetë. Nëse nënat tona shprehja "trajtim hormone", lidhur me të qenit mbipeshë, edemë, celuliti, flokët panatyrshme trupi, në kohën tonë, efektet anësore janë të minimizohet. Por është e rëndësishme për të kuptuar se dëmi nga përdorimi i hormoneve do të jenë minimale, vetëm nëse përzgjedhja e saj të duhur.
Kështu, hormonet e dëmshme? Për t'iu përgjigjur kësaj pyetjeje, ne duhet vetëm për të lexuar udhëzimet për përdorim për një produkt të veçantë. Në "Side Effects", zakonisht tregon të gjithë gamën e mundshme (por jo të detyrueshme) efekte anësore, duke përfshirë, çrregullime metabolike klasike, shtim në peshë, rritjen e tepruar e flokëve, skuqje të lëkurës, përçarje e traktit gastrointestinal, dhe më shumë.

Harm dhe përfitimet e kontraceptivëve hormonal


Terapia Hormone në gratë shpesh përfshin trajtimin e kontraceptivëve oral (OC), qëllimi kryesor i të cilit - Efekti kontraceptiv dhe terapeutik është arritur si një efekt pozitiv anësor. Përfitimet dhe dëmet e kontraceptivëve hormonal diskutimeve kanë qenë duke shkuar në për shumë vite.
Disa teoricienë dhe praktikuesit e mjekësisë, duke përfshirë pazakonta kategorikisht kundër përdorimit në praktikën mjekësore kontraceptivëve hormonal, pasi ato janë të dëm të pariparueshëm për trupin e femrës si: shtypjen e funksionit ovarian, ndryshimet në sfond natyrore grua efekte anësore të rrezikshme.

Një pjesë tjetër e ekspertëve tha, dhe studime të shumta shkencore konfirmojnë se të gjithë e shkruar më lart është e parëndësishme për OK bashkëkohore. Doza të mëdha të hormoneve që hormoneve të përfshira në gjeneratat e para, ka shkaktuar dëme serioze në trupin e femrës. Përmirësuar OK brez i butë i ri i efekteve të ndryshme në hormonet duke maksimizuar pastrimin dhe minimale sasiore hormon përmbajtje. Në një rregull e pritjes:

  • reduktuar rrezikun e inflamacion dhe kancerit të mitrës dhe gjëndrrat e qumështit;

  • eliminohen probleme kozmetike, përmirëson lëkurën dhe flokët;

  • zvogëlon gjasat e sëmundjeve kardiovaskulare dhe mastopatiy;

  • lehtësuar progresin e PMS, ulur kohëzgjatjen dhe dhimbje të menstruacioneve.


  • Përfitimi dhe rreziku kur duke përdorur pilula hormonale kontraceptive qartë pozitiv.
    Një pyetje të shpeshta tek gratë: "Të dëmshme pilula hormonale" A mund të japë përgjigje në mungesë të contraindications, me kusht që diagnozë të saktë dhe përzgjedhjen e duhur të drogës - pothuajse asgjë. Tre muajt e parë të pranimit (periudha e adaptimit ndaj drogës), janë efektet e mundshme anësore: vjellje, dhimbje koke dhe marramendje, bllokimi i qumështit të gjirit, "kërcyer" humor, reduktuar dëshirën seksuale.