Dështimi hormonale tek gratë - shenja

Aktualisht, problemi i çrregullimit hormonal është mjaft e rëndësishme. Kjo është për shkak të marrjes të pakontrolluar të kontraceptivëve nga gratë fondeve, aborteve të shpeshta, varëshme, stresi emocional dhe mendor, të ushqyerit e dobët, sëmundjet kronike, veçanërisht endokrine.
Për më tepër, shenjat e çekuilibër hormon shpesh jo vetëm në gratë e vajzat e reja riprodhuese-moshës dhe të moshuar, por edhe.
Roli i hormoneve në gratë
Hormonet në trupin e femrës të dizajnuara për të siguruar funksion femër - riprodhues, që konceptimin, shtatzënisë dhe lindjes. Për ta bërë këtë, çdo muaj ka oocyte pjekuria dhe ndryshimet përkatëse në endometrium dhe gjirit. Për këtë proces u zhvillua normalisht, trupi duhet të mbajë një ekuilibër në mes të hormoneve të ndryshme. Nëse ky ekuilibër është i shqetësuar natyrën e natyrshme, atëherë flasim për ndërprerje hormonale.


 • Në këtë rast, në qoftë se trupi kthehet mangësi hormon luteinizing, shenjat e dështimit të paraqiten në fazën e parë të ciklit, e cila çon në faktin se nuk ka vezë femra maturohet.

 • Në qoftë se kjo rezulton me mungesën e stimulon folikulin hormonit dhe progesterone, trupi i femrës nuk është ovulacionit, veza nuk është jashtë gjëndër.

 • Nivelet e ulëta të progesterone çon në shkelje të fazës së dytë të ciklit dhe embrion ngulitje bëhet e pamundur.

 • Shenjat e çrregullimeve hormonale mund të paraqiten për shkak të rritet në testosterone, hormon tiroide ose gjëndra veshkave.


 • Shenjat e niveleve të hormoneve në gratë
  Simptomet kryesore të çrregullimit hormonal në trupin e femrës të përfshijnë:

 • Cikli menstrual paqëndrueshme se vonesat mund të ndodhë "ditët kritike", ose mungesa e tyre për një periudhë të caktuar kohe.

 • Rritja e peshës trupore. Çekuilibër hormon mund të manifestuar veten të shpejtë të fituar peshë pavarësisht nga natyra dhe sasia e ushqimit të përdorura.

 • Ndryshime të papritura humor, nervozizëm, depresion të shpeshta.

 • Çrregullime të gjumit manifestuar gjumë të gjatë, gjumë të paqëndrueshme me awakenings shpeshta.

 • Lodhje kronike që ndodh edhe në mungesë të aktivitetit fizik.

 • Ulur epsh dhe mungesa e interesit në seks.

 • Dhimbje koke të shpeshta.

 • Humbja e flokeve apo rritur zhvillimin e tyre në trup.

 • Nervozizëm dhe thatësi në vaginë, dukuri e ndjesive të pakëndshme gjatë raportit seksual.

 • Fibroids, gjirit.

 • Shfaqjen e rrudhave.


 • Prania e çrregullimeve hormonale në vajzat e reja thonë se karakteristikat e mëposhtme:

 • hipoplazise gjirit;

 • Mungesa ose menstruacionet parregullt në moshën 16 vjeç;

 • Kafshët (pesha më pak se 48 kg);

 • mungesa e flokëve trupit apo flokët e tepërt e trupit.


 • Në moshë riprodhuese dështimi hormonal shpesh manifestohet:

 • shpeshta periudhave të menstruacioneve apo mungesa;

 • , periudha bollshme ose shumë të pakta të dhimbshme;

 • gjakderdhje mitrës;

 • paaftësia për të krijoj;

 • miscarriages;

 • humbur abortin.


 • Gjatë parregullsi menopauzës hormoneve në sfond të shfaqet:

 • dhimbje koke, dhimbje në nyje, gjoks për 7-10 ditë para menstruacioneve;

 • depresioni, lodhja, vëmendje përhapur,

 • Awakenings 04:00-05:00 në mëngjes, kur nuk është zvogëluar sekretimit të hormoneve.


 • Të përhershme të ruajtur shëndetin e tyre në mënyrë të sigurtë të mbajnë dhe të ketë fëmijë, nuk përballen me probleme në jetën seksuale dhe të lehtë për të hyni në menopauzë, çdo grua duhet të monitorojë ciklin e tyre dhe natyrën e shkarkimit gjatë menstruacioneve dhe të paktën dy herë në vit t'i nënshtrohet gjinekologjike shqyrtim.