Hormonale dështimi - çfarë duhet të bëjmë

Hormonet - këto janë elemente thelbësore të cilat janë me tulla, është shëndetin tonë. Dhe, si blloqe ndërtimi, hormonet duhet të jetë ekuilibër absolut, apo ka ndryshime në trup, e cila në raste të caktuara mund të jetë i pakthyeshëm. Për këtë arsye, dështimi hormonal duhet të trajtohet.

Çfarë duhet të bëni me dështim hormonal?


Si për të përcaktuar dështimin hormonal, nuk e di se të gjithë. Si rregull, mund të shqetësojnë rritje ose ulje në peshë, swings humor, rritja e tepruar e flokëve trupit të gruas, shterpësi, depresioni, vizionin e paqartë dhe të zemrës. Ashtuquajtura fytyre, gjumë të dobët, lodhje konstante, ulur epsh mund të tregojë një problem hormonal.

Nëse dyshoni në dështimin e tyre hormonal, ju keni nevojë për një mjek, sigurisht menjëherë. Merrni kohë dhe përpjekje për të gjetur një endokrinolog mirë. Është e dëshirueshme që ajo është e specializuar në të grave apo endokrinologji meshkujve. Vetëm në këtë rast, ju mund të jeni i sigurt se trajtimi do të jetë për të saktë dhe efektive. Nëse ju nuk mund t'i referohet një endokrinolog, ju mund të konsultoheni me një terapist.
Hapi i ardhshëm në adresimin e problemit të dështimit hormonal duhet të jetë dorëzimin analizat për të vendosur një diagnozë të saktë. Pastaj ju respektimin rigoroz të recetë dhe kontrollit të ofrimit të testeve. Në mënyrë tipike, këto tri komponentë është garancia e trajtimit të suksesshëm.

Çfarë teste duhet të dorëzojë në dështimet hormonale?


Që të kuptojnë se dështimi hormonale ndodh pa analiza laboratorike nuk mund të, do të dhurojnë gjak për të kontrolluar nivelin e hormoneve të ndryshme, të tilla si:

 • hormonet tiroide;

 • hormonet seksuale;

 • hormonet e hipofizës.


 • Detyrueshme duket numërimin si të plotë të gjakut.
  Mos harroni se laboratorët e ndryshme dhe mjekët e ndryshme deshifrim dhe vlerësimi i rezultateve të testeve të tilla mund të ndryshojnë në mënyrë të konsiderueshme. Megjithatë, kjo është normale, sepse laboratorë të ndryshme duke përdorur reagents të ndryshme dhe të njësive që veprojnë.

  Ju nuk mund të përpiqet të caktojë në mënyrë të pavarur një trajtim. Gjithashtu, nuk u besojnë atyre mjekëve të cilët diagnostikuar një çekuilibër hormonal vetëm duke mbledhur histori (anketë e simptomave dhe ankesave). Mjeku mund të përcaktojë me saktësi shkakun e çekuilibër hormonal. Kjo mund të jetë kontraceptive marrin, dietë të varfër apo mënyrë jetese të sëmurë.
  Me shpërndarjen e analizave të hormoneve duhet të ndjekin rregulla të rëndësishme, domethënë nevojën për të dhuruar gjak në një stomak bosh për të 9 të mëngjesit kufizimi i mëparshëm i aktivitetit fizik, stresi dhe parandalimin refuzimin e ushqimit yndyrë dhe alkoolit. Nëse merret ndonjë hormonet, mjeku duhet të njoftohet.

  Si për të normalizuar dështimin hormonal?


  Si për të ndaluar dështimin hormonal, të identifikuar mjekun. Gjëja kryesore që ajo është diagnostikuar si duhet që hormonet të normalizuar. Zakonisht, trajtimi vazhdon në dy drejtime paralele:

 • eliminohen shkaqet që çuan në dështimin hormonal;

 • duke përdorur ilaçe në nivele normale të hormoneve problematike.


 • Pa eliminimin e shkaqeve të ilaçeve nuk ka kuptim. Prandaj, para krijimit dështimin hormonal, i kryer ekzaminim të plotë.

  Si ilaçe për të trajtuar ndërrime të hormoneve emërohen, zakonisht analoge sintetike të hormoneve natyrore. Disa femra të përdorë të ndryshme trajtimi mjetet juridike popullore, e cila, megjithatë, nuk ka gjithmonë të çojnë në rezultatin e dëshiruar. Mjetet juridike të përgjithshme popullore efikasiteti nuk janë provuar.