Hormonale dështim - Shkaqet

Të gjitha hormonet në trup që do të ngrihet në një raport të balancuar. Është e njohur se çdo devijim nga norma të shkaktojë zhvillimin e simptomave patologjike. Hormonet kryesore në trupin e femrës - është e estrogjenit dhe progesterone. Tani të përpiqemi për të kuptuar pse ajo është dështimi hormonal dhe që mund të shkaktojë zhvillimin e saj.
Ndryshimet fiziologjike në nivelet hormonale
Shkaqet dështimi hormonal tek gratë mund të jenë disa nga periudha e jetës së saj, të tilla si:

 • Puberteti, e cila karakterizohet nga vendosja e ciklit menstrual dhe fertilitetit e formimit të trupit. Ky është shkaku i dështimit të hormoneve në vajzave në këtë fazë të zhvillimit.

 • Shtatzënia dhe lindja janë një vlerë e madhe dhe ndryshimet në nivelin e hormoneve.

 • Menopauza, në të cilën formimi i hormoneve femërore ulet.


 • Këto janë fazat e zhvillimit dhe formimit të trupit të femrës, përmes të cilit çdo i seksit të drejtë. Pra, në një farë mënyre një dështim hormonal mund të quhet i kripur. Sidomos situatat e mësipërme nuk kërkojnë ndërhyrje mjekësore dhe përfundimisht normalizuar në mënyrë të pavarur.
  Ndryshimet patologjike në nivelet hormonale

  Shkaqet mund të jenë të dështimit hormonal drogës hormonale. Siç e dini, në mënyrë për të parandaluar shtatzëninë, shumë gra zgjedhin përgatitjet orale kontraceptive, të cilat janë hormonet. Prandaj, zgjedhja e këtij lloji të kontracepsionit mund të shkaktojë dështimin hormonal në femra. Sidomos në qoftë se keqpërdoret, përputhshmëria dhe dozimin regjim të drogës.
  Shpesh dështimi hormonal mund të ndodhë në sistemin nervor pas tendosje të rënda emocionale. Në këtë rast, stresi dhe emocionet negative ndikojnë në sistemin nervor. Dhe hormonet rregullojnë drejtpërdrejt veprimtarinë e sistemit riprodhues, e formuar në strukturën e trurit, gjëndrra e hipofizës. Kjo bëhet komunikimit neuro-psikologjike tendosje të qartë dhe dështimin hormonal. Aktiviteti i fortë fizik siç perceptohen nga organi si një situatë e vështirë. Prandaj, sportive duhet të trajtohen matet, zgjedhjen e një sasi optimale të stresit dhe mode.

  Shumë njerëz pyes veten pse nuk është një aksident hormonal kur ushqimi i gabuar. Dietë të zgjatur mund të çojë në lodhje të gjitha organet dhe sistemet e trupit. Përveç kësaj, estrogjenit prodhuar në ind dhjamor. Pra, mosbalancim vajzat shumë i dobët hormon është e pashmangshme. Gjithashtu, konsumi i shpeshtë i ushqimeve yndyrore dhe ushqime nga ushqimi të shpejtë të çon në trashje, ku hormoni është reduktuar. Dëshmuar se pirja e duhanit dhe abuzimi i alkoolit shkakton një rënie në funksion ovarian dhe, rrjedhimisht, hormonet shqetësohet bilancit.

  Shpesh, mosbalancim hormon ndodh kundër një sfond të sëmundjeve gjinekologjike, pasi operacionet në organet gjenitale, pas abortit. Dhe madje edhe infektive, virale, ftohjet mund të çojë në ndryshime në nivelet e hormoneve. Më shpesh vërehet në vajzave të reja gjatë formimit të funksionit riprodhues.

  Dështimi trajtimi hormonal


  Për trajtimin e mosfunksionimit të hormoneve të hequr arsye të rëndësishme pas simptomave. Në disa raste, paaftësia për të zgjidhur sëmundje themelor, duke përdorur zëvendësuese hormonale terapi të drogës. Ju duhet menjëherë të eliminojë çdo sëmundje e sistemit riprodhues. Për të parandaluar çekuilibër hormonal mund të përdorni ilaçe homeopatik dhe bimor.