Dështimi hormonale kontraceptive pas marrjes

Ajo ka qenë prej kohësh nuk e fsheh se kontraceptivëve hormonalë mund të ketë një listë të gjatë të pasojave negative. Abuzimi patologjike që rrjedhin drejtpërdrejt gjatë pritjes dhe pas ndërprerjes drogës.
Problemi më i zakonshëm që përballen gratë pas përdorimit afatgjatë të pilula e kontrollit të lindjes - është dështim hormonal.

Dështimi hormonale kontraceptive pas anullimitDështimi hormonale kontraceptive pas ndërprerjes së drogës - është një dukuri e kuptueshme që është e lidhur shpesh me proceset natyrore në organizëm.

Në mënyrë tipike, rikuperimi i mosfunksionim hormonal shkaktuar ndërprerja e kontraceptivëve duhet nga një muaj deri në një vit. Kjo periudhë nuk përjashton mundësinë e shtatzënisë dhe mund të shoqërohet nga simptomat e mëposhtme:

  • Vonesa ose, gjakderdhje anasjelltas, shumë të shpeshta menstrual. Këto shkelje të shkaktuara nga mungesa e rrjedhjes së hormoneve nga jashtë. Nëse cikli nuk është restauruar për një kohë të gjatë duhet të shihni një mjek për të përcaktuar shkakun e saktë të asaj që po ndodh. Ajo është gjithashtu e mundur shtatzënia.

  • Në riprodhuese përjetuar stres dhe sistemin nervor. Shpesh gratë pas ndërprerjes së kontraceptivëve orale janë më nervoz, swings humor vini re, duke u ankuar për ndjenja të sëmurë.

  • Nëse ju filloni duke marrë kontraceptivë në gratë ishte një lëkurë problem me praninë e comedones dhe puçrra fytyre dhe flokë me yndyrë, është e mundshme që të gjitha këto momente të pakëndshme të kthehen në të përsëri.

  • Fillimi i vezoreve aktive në disa raste shoqërohet me dhimbje në bark.  • Dështimi hormonale kontraceptive, ndërsa duke marrë    Në mënyrë tipike, çrregullimet hormonale në konsum korrekt dhe i vazhdueshëm i pilulave kontraceptive nuk lindin. Përveç për 2-3 muajt e parë të marrjes, si gjatë kësaj kohe trupi femër mësohet me regjimin e ri.