Unazë hormonal

Sipas statistikave të 100 grave që kanë marrëdhënie seksuale të rregullt, jo duke përdorur drogë kontraceptive 80-90 bëhet shtatzënë brenda 1 viti.
Kjo është arsyeja pse shumica e grave të mbështetet në përdorimin e kontraceptivëve, ndër të cilat janë unaza hormonal sipas udhëzimeve në mënyrë efektive në 99% të rasteve.

Si e bën unazë hormonal?


Kjo unazë trajtuar kontraceptivëve hormonal. Veprimi i saj është si vijon: hormonet e përfshira në të, vyvilnyayuchys, të hyjë në gjak përmes mukozës së vaginës. Ata, nga ana tjetër, ndikojnë gjëndrat seksuale, duke bllokuar jashtë vezë, ovulacionit mungon. Edhe nën ndikimin e hormoneve që përbëjnë unazë vaginale, trashet mukusit cervikal, i cili pengon promovimin e spermës në qafë dhe nuk le ta depërtojnë në mitër.

Feature unazë hormonal që është përshkruar shpesh si një alternativë për tableta hormoneve për trajtimin e mungesës së hormoneve në femra. Aplikime unazë ndihmon për të rivendosur hormonal dhe simulon ciklin natyror menstrual.
Contraindication
Ashtu si të gjitha drogat kontraceptive, unazë hormonale gjithashtu ka contraindications për përdorim. Ato kryesore janë:

 • shtatzënia aktuale;

 • mosha mbi 40 vjeç;

 • mbipeshë;

 • ton të ulët muskujt vaginale;

 • trombozë;

 • Anomalitë e zemrës dhe sëmundje të zemrës;

 • kanceri i gjirit;

 • diabeti;

 • tëmthit sëmundje;

 • papajtueshmërinë me droga të tjera.


 • Kur të përdorni unazë hormonal?


  Sipas udhëzimeve, të aplikojnë hormon, unaza vaginale më mirë ditën e parë të menstruacioneve. Nëse ju instaloni atë më vonë, gjatë marrëdhënieve të mirë gjithashtu të përdorni një prezervativ deri 7 ditë do të mbahet nga fillimi i ciklit.
  Në rastin kur një grua përdor unaza si një alternativë për një kontraceptiv hormonal që është përdorur më parë, ju duhet gjithmonë të konsultoheni me një gjinekolog.

  Si të instaloj unazë hormonal?


  Në mënyrë që të instaloni duhur unazë hormonale kontraceptive, të bëjë në vijim. Për të filluar, lani duart tuaja të mirë. Pastaj butësisht hiqni unazën nga ambalazhin e tij, mbajtjen e tij në mes të gisht tregues dhe gishtit. Next një dorë të butë përhapur labia, dhe unazën e dytë të tipit të thellë në vaginë, shfaqjen e simptomave. Korrekt vendosur unazë duhet të mbulojë plotësisht qafën e mitrës, ose përdorimi i saj do të jetë i paefektshëm.

  Unazë nuk është gjithmonë në të njëjtën pozicion. Prandaj, një grua duhet të kontrolloni periodikisht pozitën e saj në vaginë. Në qoftë se pas një farë kohe një grua nuk mund të ndjehen vetë, të jetë i sigurt për të kontaktoni gjinekologun tuaj.
  Se si të përdorin atë?
  Unazë hormonale mund të përdoret brenda një muaji - ose më mirë, brenda 21 ditëve, pas së cilës ai është larguar. Dhe të bëjë atë të njëjtën ditë të javës, dhe kur e pyeti.
  Mjekët rekomandojnë duke bërë një pushim të vogël, rreth një javë. Gjatë kësaj kohe shumë gra shikuar gjakderdhje të shkaktuara nga dëmtimi i mitrës.

  Si të merrni unazë nga vaginës?
  Në mënyrë tipike, çdo unazë mund të përdoret për një muaj, atëherë ajo duhet të ndryshohet. Për ta bërë këtë, të përpiqen për të marr gishtin e tij tregues, atëherë presion poshtë, tërhequr. Ju mund të merrni atë si dhe e futur: squeezing në mes të gishtit të madh dhe gishtit tregues.
  Nëse gruaja tërheqja ndjen dhimbje apo gjakderdhje duket - është më mirë që të konsultoheni me mjekun.
  Kjo metodë kontraceptive është mjaft efektive, edhe pse ajo ka disa disavantazhe, kryesor i të cilave është humbja e tij të shpeshta nga vagina. Kjo ndodh kur muskujt vaginale të ketë një ton të ulët, si edhe gjatë seksit, jashtëqitje apo në tampon arka higjienike.