Androgens në Grave - Simptomat

Androgens - një grup i hormoneve të prodhuara si në meshkuj dhe në trupin e grave. Ata janë konsideruar të jetë mashkull, sepse nën ndikimin e tyre është formimi i karakteristikave dytësore seksuale në model mashkullor. Në trupin femëror 80% e androgens janë të lidhur, gjendjen inaktive. Por një nga sëmundjet mjaft të zakonshme të sistemit endokrin - hyperandrogenism - androgens të tepërta në gratë. Ajo shkakton një shumë të shkeljeve në shëndetin dhe shkaktohen nga arsye të ndryshme.


Shpesh androgens analizë në gratë nuk tregon rritje në nivelin e tyre në gjak dhe në sëmundje të shkaktuara në këtë rast një shkelje të një hormon të veçantë kalbjes proteina të detyrueshme dhe paaftësinë e androgens dhe largimin e tyre nga trupi. Ajo është e lidhur shpesh me sëmundje gjenetike dhe prodhimit të dëmtuar e enzimeve të caktuara.

Simptomet e tepërt androgen në gratë


Shenjat e hyperandrogenism në gratë:

 • hirsutism apo flokët e rritjes në model mashkullor - stimulimi androgen e follicles flokët, duke çuar në rritjen e flokëve të vështirë të errët në fytyrë, gjoks apo bark;

 • puçrra fytyre, seborrhea dhe probleme të tjera të lëkurës të shkaktuara nga aktiviteti i tepruar i gjëndra dhjamor nën ndikimin e hormoneve seksuale mashkullore;

 • humbjen e flokëve dhe balding fusha duhet ballin;

 • thellimin e zërit;

 • Defekte kozmetike shkaktuara nga nivele të larta të androgens në gratë shpesh shkaktojnë çrregullime psikologjike, izolim dhe depresioni;

 • çrregullimet gjinekologjike, të tilla si vezoreve polycystic, amenorrhea, infertilitetit dhe hyperplasia endometrial;

 • çekuilibër hormonal shkakton probleme endokrine dhe mund të çojë në diabet, trashje dhe metabolizmit lipidet. • Trajtimi i hyperandrogenism

  Për të ditur se si për të reduktuar androgens në gratë, mjeku duhet të shqyrtojë plotësisht atë dhe për të gjetur shkakun e kësaj gjendje. Në të vërtetë, ajo mund të shkaktohet nga mosfunksionim të mëlçisë, sëmundje mangësi ose duke marrë drogë të caktuara, të tilla si Hestrynona, Danazol ose kortikosteroidet. Nëse arsyeja që ngritur androgens në gratë, qëndron në një tjetër, ajo mund të marrë drogë antyandrohennыh, të tilla si Diane-35 Jeanine apo Yasmin. Mjeku gjithashtu mund të marr droga të tjera që janë në gjendje të krijojë një ekuilibrin hormonal.


  Por në vitet e fundit shkencëtarët kanë gjetur se është e rrezikshme jo vetëm për të rritur, por edhe mungesa e androgens në femra. Kjo gjendje mund të shkaktojë sëmundje kardiovaskulare, zhvillimin e osteoporozës dhe reduktimin e hemoglobinës. Prandaj, ajo është e mirë, kur hormonet në gjak janë normale.