Testosterone pa pagesë në gratë

Shumë gra nuk e di se si burrat, gjaku i tyre përmban testosterone hormon mashkullor, por në përqëndrime të vogla. Ky hormon e bën një ndikim të drejtpërdrejtë në bilancin hormonal të trupit të femrës. Niveli Ndryshimet (përqendrimi) e testosterone lirë në gra të shëndetshme shpesh çon në patologji të ndryshme, deri në shkelje mujore dhe madje edhe humbjen e ovulacionit.
Të cilat organet e vendosur?
Testosterone është ndoshta hormoni kryesor seksi në meshkuj. Ky hormon është përqendruar në të testiseve në meshkuj në numër të madh. Ai është përgjegjës për pjellori. Në gratë, i njëjti hormon në fjalë është kryesisht në vezore në përqëndrime shumë të vogla. Rritja e nivelit të çon e saj për ndryshime të ndryshme në trupin e femrës. Gratë fillojnë të tregojnë karakteristikat sekondare seksuale në model mashkullor, duke ndryshuar tonin e zërit, e tepruar fillon ovolosenenye (alopecia), dhe kështu me radhë. D.

Llojet e testosteronit dhe mbajtja e tyre në gratë
Testosterone hormon në trup mund të jenë në dy forma (e Bashkuara) - një lirë dhe të lidhura. Niveli i testosteronit të lirë ndikojnë drejtpërdrejt në gjendjen fizike dhe mendore të grave. Kështu, duke ngritur nivelin e saj në mënyrë indirekte mund të tregojnë zhvillimin e sëmundjeve neurologjike në femra. Nivelet gjithashtu ulur të gjakut e testosteronit të lirë shpesh çon në dobësi fizike, humbur, trupit pafuqi. Normalisht, niveli i testosteronit të lirë në trup krejtësisht grua e shëndetshme duhet të jetë gjithmonë në 029-318 nmol / L. Kur testosterone lirë në gjak e grave është në përqendrime të ulëta - 03-04 nmol / l duke folur për ngarkim të reduktuara.

Niveli i testosteronit tek gratë e të gjitha konstante dhe ndryshon në mënyrë periodike. Kjo ndodh kryesisht për 2 arsye: Ndryshimi në menstruale gjatësi cikli dhe moshës ndryshime. Niveli i saktë përcaktohet pas analizave të grave të gjakut të hormoneve. Po, vajzat, mosha e të cilëve është mbi 10 vjet, testosterone shkon në mes të 045-375 nmol / L testosterone në rritje të gjakut të gruas gjatë ciklit menstrual dhe arrin kulmin e saj në fazën folikulare.
Testosterone të ulët

Një Testosterone ulët hormoneve seksuale, mundësisht në një shtet të lirë, gruaja çon në të gjitha llojet e ndryshimeve. Para së gjithash, gruaja fillon të vëzhguar lodhje konstante, dobësi. Shpesh kjo është shoqëruar me parregullsi menstruale.
Për të kontrolluar përmbajtjen e testosterone lirë të grave, mjekët shpesh të kryer hulumtime mjekësore, në të cilën indeksi i lirë androgen vendosur. Ky term në mjekësi do të thotë raporti i përqendrimit në trup gjithë përqendrimi testosterone, i ashtuquajturi seksi globulin detyrueshme. Ky indeks është shprehur si një përqindje. Ky mjekët Metoda përcaktimin e nivelit të testosterone, i cili është biologjikisht i disponueshëm të trupit dhe që është në gjendje të lirë. Kjo metodë është përdorur tregues kryesisht informativ pasqyron gjendjen patologjike e hormoneve androgen.

Vitaminat?
Për të rritur nivelet e hormoneve në gjak e grave janë caktuar hormonet e duhura. Megjithatë, një grua emërohet në një dietë që përmban produkte, të cilat përfshijnë testosterone. Shembuj të produkteve të tilla mund të ndodhë vezë, oysters, hudhër, bajame, fasule, verë të thatë e kuqe, dhe kështu me radhë. D.