AMH hormon - çfarë është ajo

Për të kuptuar se pse trupi prodhon Antymyullerov hormon (AMH) dhe se është e nevojshme të dinë se funksionet e saj themelore. Kjo çështje është duke aktivisht ndikon në formimin dhe rritjen e mëvonshme indeve, dhe në mënyrë aktive ndikon në aftësinë riprodhuese të trupit. Një rol të veçantë merr hormon në gratë e moshës riprodhuese.
Cili është roli i AMH në trupin e mashkullit?
Efektet speciale në hormon mashkullor ndikon trupin aktualisht në fazën e zhvillimit të fetusit dhe pubertet. Ai fillon sintetizuar në fazën e embrionit, përgjegjës për regresionit të qumështit Muller-së, të cilat janë organet gjenitale të arsimit rudimentare fëmija i ardhshëm.

Pasi djali u lind, dhe koha e pubertetit, një hormon i prodhuar nga testiseve meshkuj. Pas pubertetit përqendrimit të hormoneve në trup ul ndjeshëm, por hormon nuk zhduket plotësisht.
Sintezë hormon AMH në djem të çon në shkelje, dhe kjo është manifestuar në formimin kryptorhyzma (kur test pas lindjes nuk zbresin në scrotum), hernias inguinale, çrregullime riprodhues, e cila çon në hermafrodytyzmu rreme.

Cili është roli i AMH në trupin e femrës?
Edhe vajzat që dinë në lidhje me AMH hormoneve dhe nuk kanë asnjë ide se çfarë është, të marrë me qera analiza jo gjithmonë e kuptojnë pse shpenzojnë kontrollin e tij, dhe në përgjithësi rolin që kryen në trup.
Gratë Antymyullerov hormon është sintetizohet fillon në utero dhe vazhdon deri në zhdukjen e funksionit seksual. Kështu, sidomos nivelet e hormoneve rrit në mënyrë dramatike me fillimin e pubertetit. Uljen e nivelit të saj në gjak ndikon drejtpërdrejt në sistemin riprodhues. Para së gjithash ekziston një përçarje e pjekurisë folikulare, që shpesh çon në varfëri.

Kur caktuar për analizë AMH?
Arsyet për këtë studim është e ndryshme. Më shpesh, ajo është caktuar për:

 • Vonesa diagnostike ose zhvillimi i parakohshëm seksual;

 • identifikojnë tumor ose vezoret polycystic;

 • të përcaktojë shkaqet e infertilitetit;

 • Vlerësimi i funksionit seksual mashkullor.


 • Si është vlerësimi i rezultateve të analizave në AMG?
  Si gratë dhe burrat nivelet e hormoneve nuk është konstante dhe ndryshon me rritjen e moshës. Prandaj, shkalla e AMG vazhdimisht në ndryshim. Pra, për përfaqësuesit meshkuj karakterizohet treguesit e mëposhtëm:


 • 2 javë - 32-40 ng / ml;

 • 12 muaj - 65-78 ng / ml;

 • 4 vjet - 70-80 ng / ml;

 • puberteti - 35-387 ng / ml;

 • burra të rritur - 42-48 ng / ml


 • Treguesit Gratë AMH përqendrimit të ndryshojë si më poshtë:

 • në 9 vjet - 35-55 ng / ml;

 • që nga fillimi i pubertetit dhe gjatë viteve lindje fëmije - 21-73 ng / ml;


 • Çfarë mund të jetë shkaktuar nga ndryshimi në nivelet AMH?
  Nivelet e larta të AMH në gratë mund të shkaktohet nga:

 • Tumor ovarian;

 • vonuar pubertetit;

 • polycystic;

 • inflamacion në organet pelvike.


 • Raste të tilla kur një grua është e ulët AMH gjithashtu nuk është e pazakontë. Është kjo koha fakt dhe do të shkaktojë asnjë fëmijë, në shikim të parë, një grua e re, të shëndetshëm. Prandaj, reduktimi i hormoneve AMH shumë mjekët rekomandojnë IVF sa më efikase dhe nganjëherë e vetmja mënyrë për të krijoj një fëmijë. Por jo gjithmonë edhe IVF ndihmon për të përballuar me problemin e infertilitetit tek gratë. Por në sajë të një seri e tërë e masave që synojnë rikthimin e kapacitetit riprodhues të grave, shumë shpejt bëhen nëna.