Gratë Gardnerellez

Vagina dysbiosis (gardnerellez) në gratë është një shkelje e microflora në raportin e organeve gjenitale të jashtme femra dhe vaginës. Në një microflora normale vaginale e populluar kryesisht bakteret lactobacilli, por ka një numër i vogël i Mycoplasma hominis, Gardnerella vaginalis dhe bakteret anaerobe (Mobiluncus). Nën ndikimin e ndonjë faktorëve negative reduktuar ndjeshëm numrin e lactobacilli dhe shpifjeve vaginale me të pranishme kryesisht Gardnerella vaginalis. Ne do të tërësisht të përgjigjet në pyetjen: A janë shkaqet, diagnoza, trajtimi dhe pasojat e grave Gardnerella.Gratë Gardnerellez - shkaqet
Për të thonë se duke marrë trupin e një gruaje gardnerellas shkakun e sëmundjes nuk është shumë i saktë, për shkak se këto baktere të pranishëm në gra të shëndetshme. Faktorët kontribues për zhvillimin e dysbiosis vaginale janë:

 • Ndryshimi i shpeshtë i partnerëve seksual apo një partnerë fikse të shumta seksuale;

 • antibiotikët dhe antimicrobials si me gojë dhe vaginale;

 • douching shpeshta me zgjidhjet që përmbajnë klor;

 • përdorin prezervativë me lubrifikant spermicidal.


 • Shtatzënia gjithashtu mund t'i atribuohet faktorëve që kontribuojnë në zhvillimin e dysbiosis. Shfaqja e Gardnerella gjatë shtatzënisë kontribuojnë në ndryshime të hormoneve në trup dhe për të reduktuar imunitetin.


  Si për të diagnostikuar Gardnerella?
  Dyshojnë në gardnerellez mund çdo grua në bazë të emisioneve të veçanta. Izolimi i pranisë gardnerellez pakta, në ngjyrë gri me një erë të këndshme "peshk kalbur", ata uniforme mbulojnë murin vaginal. E rëndësisë së madhe është goditje përgjithshëm i traktit gjenital, të cilat janë një numër i madh i baktereve Gardnerella vaginalis. Dua të theksoj se është e rëndësishme të mos gjetur këtë patogjen dhe sasinë e tij. Një tipar karakteristik diagnostike është ndryshimi në pH në anën alkaline të vaginës. Të gjitha testet tjera të shtrenjta laboratorike kanë vlerë të veçantë diagnostike.

  Rëndësishmja, kombinimi shpesh diagnostikuar candidiasis dhe Gardnerella, pasi si ai ashtu dhe tjetra është rezultat i një çekuilibër të microflora.


  Trajtimi Skema Gardnerella në gratë
  Trajtimi Gardnerella efektiv varet nga përzierje të drejtën e antibiotikëve lokale dhe me gojë. Përgatitjet për administrimin oral përfshijnë si në vijim:

 • Tableta metronidazol 500 mg dy herë në ditë për 5 ditë (Klion, Metrogyl, Flahil);

 • Clindamycin 300 mg 2 herë në ditë për 7 ditë (clindamycin, DALACIN).


 • Përgatitjet për aplikim aktuale janë si vijon: është tableta vaginale Metronidazole (Klion-D).
  Për të shmangur kronike Gardnerella duhet të përputhen me kompleksin e saj trajtim. Me drogë antibacterial duhet të marrë vitaminat dhe adjuvants. Pas trajtimit Gardnerella duhet të ndjekin disa rregulla: që të ketë një partner seksual, douching nuk është abuzuar dhe të mos përdorin antibiotikët pa arsye të mirë (ose të marrë ato me probiotics).  Kështu, pavarësisht thjeshtësinë e diagnostikimit dhe trajtimit, kjo sëmundje mund të përfaqësojnë një kërcënim real për shëndetin riprodhues të grave. Kjo është manifestuar në shfaqjen e sëmundjeve inflamatore të pelvisit dhe vezoret. Me kalimin e kohës kjo çon në varfëri dhe formimin e mbështjelljes në legen. Prandaj, për të shmangur këto probleme, është e rëndësishme që të ndiqni të gjitha hapat në parandalimin Gardnerella.