Gardnerella - Simptomat

Gardnerella - një sëmundje e një natyre infektive a provokues cila është një bakter Gardnerella vaginalis, dhomen në sipërfaqet e mukozës vaginale. Prania e saj sjell çekuilibër në florën dhe mund të sjellë pasoja të rënda. Simptomat Gardnerella ndodhin vetëm kur përqendrimi i këtyre mikroorganizmave është më i lartë se normale. Kjo sëmundje transmetohet nëpërmjet kontaktit seksual dhe është diagnostikuar shpesh në gratë që janë të moshës riprodhuese.

Çfarë mund të shkaktojnë simptomat e Gardnerella?Nuk është një listë e faktorëve që drejtpërdrejt ose tërthorazi mund të ndikojnë në shfaqjen e sëmundjes. Këto përfshijnë:


 • douching, e cila shkel microflora e vaginës dhe e bën atë më pak rezistente ndaj pushtimit të baktereve patogjene;

 • trajtim chlorinated antiseptik, e cila ndodh në formën e lavazheve vagjinore;

 • Përdorimi i zgjatur i barnave kontraceptive, të cilat përfshijnë nonoxynol-9 është i pranishëm;

 • përdorur si një barrierë mbrojtëse të prezervativëve që kanë lubrifikant Spermicidi;

 • një numër i madh i partnerëve seksualë;

 • përdorimin e antibiotikëve me një gamë të gjerë të efekteve;

 • përdorimi terapeutik si kontraceptive apo pilula ose suppositories vaginale. • Simptomat Gardnerella gratë  Për llojin e baktereve Gardnerella vaginalis mjedis jo më optimal se microflora femra vaginale. Sëmundja fillon me faktin se bakteret janë vazhdimisht shumëzuar dhe në rritje numri i tyre fillojnë të turmës nga bakteret e tjera që formojnë mjedisin normale të vaginës. Kështu, balanca natyrore është e shqetësuar, e cila çon në simptomat e infeksionit. Këto përfshijnë: • inflamacion gjinekologjike;

 • shkarkimit rëndë gri-jeshile, me erë të pështirë peshk;

 • kruarje dhe djegie. • Gardnerella patrajtuar mund të çojë në cystitis hemorragjike apo pyelonephritis. Është në pozitën e grave mund të presin gjakderdhje mitrës, membranat fetale këputje herët, para kohe lindjes, inflamacion pas lindjes së mitrës ose peshën e një fëmijë të vogël.

  Simptomat burrat Gardnerella  Në burra, sëmundja është konsideruar të jetë jo-specifike dhe mund të futen vetëm përmes marrëdhënieve seksuale me një grua të infektuar. Gardnerella Karakteristikë në këtë rast është se bakteret nuk paraqesin ndonjë njeri në rrezik potencial. Sigurisht, në qoftë se ai është mekanizëm i fuqishëm mbrojtës mjaft e trupit dhe përqendrimi i baktereve është në varg normal. Por ndonjëherë ndodh që Gardnerella vaginalis mund të provokojë uretritin prostatitis, ose inflamacion i shtojca testis. Por një situatë e tillë është konsideruar të jetë më shumë përjashtim se model. Normalisht, njeriu trupi vetëm pushton sëmundje, e cila merr 2-3 ditë. Rrallë personi mashkull mund të jetë bartës asimptomatike Gardnerella.


  Trajtimi i simptomave Gardnerella në gratë  Masat për të çrrënjosur këtë sëmundje janë komplekse. Kursi i trajtimit përfshin përdorimin e njëkohshëm të barnave që rrisin funksionet mbrojtëse të trupit dhe për të zvogëluar numrin e baktereve në nivele të padëmshme. Shkatërrimi i plotë i patogjen është e mundur vetëm me përdorimin e terapisë me antibiotikë lokal. Hapi më i vështirë në luftën kundër sëmundjes konsiderohet eliminuar dysbiosis, normalizimin e microflora vaginale prekur nga antibiotikët dhe bakteret.