Pse lënduar shtojca Pain Shkaqet shtojcaShtojcë Ovarian të vendosura në mes të vezore dhe kështu të përfundojë tubat fallopiane.
Epididymis janë në pjesën e pasme dhe sipërfaqen e sipërme të koqe dhe përmbajnë shumë nga vas deferens. Me prekje e epididymis ndjerë si rul në sipërfaqen e trupit.
Epididymis kanë funksionet e mëposhtme:
shtytëse e spermës në mënyrat testis vas;
shtojca ndodh në maturimin e spermës.

Çfarë sëmundje mund të shkaktojë shtojca dhimbje?

Sëmundjet në të cilat epoophoron lënduar:
Salpingo (adnexitis) - një sëmundje inflamatore e uterusit dhe vezoreve. Salpingo shprehur shumë qartë simptomat e tyre të rrezikshme klinike. Në shumë raste, adnexitis zakonisht ndodh pa asnjë simptomë. Duke mos ditur se gruaja e sëmurë nuk trajtohet, dhe të përfundojë të gjithë mund të infertilitetit. Përafërsisht 20% e grave që i janë nënshtruar salpingo nuk mund të ketë fëmijë.

Sëmundjet inflamatore të sistemit riprodhues është imuniteti i dobët, i cili shpesh vuajnë në sëmundje të tjera (trashje patologjik, diabeti). Faktorë të tjerë të shkaktuar - stresi nervor ftohtë dhe shumë i fortë.

Shenjat klinike të inflamacionit të vezoreve

Procesi inflamator që ndodh në epididymis, shkakton ose duke tërhequr gjemba shtojca dhimbje, ethe, dhimbje gjatë marrëdhënieve seksuale. Ndonjëherë sëmundja manifestohet me dhimbje gjatë urinimit, çrregullime gastrointestinale, çrregullime menstruale. Në qoftë se dhimbja në shtojca, dhe të gjitha simptomat e tjera të listuara më sipër theksuara dhe pacienti ankohet prej tyre për herë të parë të diagnostikuar salpingo akute. Për shkak se kjo sëmundje lënduar rëndë shtojca, rrit temperaturën e trupit, shumica e pacientëve që menjëherë të kërkojnë ndihmë mjekësore dhe trajtim është efektive. Por nëse afat të sëmundjes, nuk shkojnë te mjeku për disa javë, inflamacion të bëhet kronike. I njëjti rezultat jetë një grua në trajtimin e gabuar.


Komplikimet salpingoophoritis:

Shpesh ka dhimbje - një grup i simptomave të dhimbshme që ndikojnë në organe dhe sisteme të ndryshme. Nëse fillimi i dhimbjeve të sëmundjes është ndjerë vetëm shtojca, pastaj spikes të formuara më vonë dhe të fillojnë hidhërim gjatë raportit seksual, perystaltytsi zorrë, lëvizjet aktive, si dhe ovulacionit.
Qelbëzim në tubat fallopiane, në raste të rënda të shkojë në peritonit - inflamacion të peritoneum. Siç e dini, peritonit trajtohen kirurgjike.

Zhvillimi i mbështjelljes në shtojca - një shkak i zakonshëm i infertilitetit.
Çrregullime riprodhuese, sjellja seksuale, cikli menstrual të gruas.
Miscarriages të shpeshta dhe të ofrimit të parakohshme, infeksioni i fetusit në utero.

Në çfarë sëmundje epididymis lënduar?

Shkaku kryesor i dhimbjes në epididymitis epididymis është. Ka disa lloje të sëmundjes:
1. epididymitis seksualisht të lidhura.
Në mesin e të rinjve deri në 35 vjeç të cilët janë seksualisht aktive, më iyazytsirnymy epididymitis do mëposhtme arsye:

Klamidia;
gonorrea;
E. coli dhe Haemophilus influenzae - patogjene hyjnë në trup gjatë marrëdhënie anale;
më pak - Mycoplasma dhe Ureaplasma.
Përgjithësisht, patogjenët depërtojnë epididymis dhe testis është përmes rrugës mocheyspuskatelnыe dhe eshte nje komplikim nga inflamacion uretrës shkaktuar nga gonokoku ose mikroorganizmave tjera. Megjithatë, infeksioni mund të ndodhë me anë të gjakut dhe nëpërmjet limfatike. Në seksit lidhura epididymitis akute vërejtur sëmundje, shtojca e barkut dhe mungesa e baktereve në urinë.

2. epididymitis seksualisht-i pavarur.
Në pacientët më të vjetër se 35 vjet janë shumë epididymitis seksuale të lidhura, por shumë më pak shpesh. Për njerëz të moshuar karakterizuar nga epididymitis seksuale pa lidhje të shkaktuara nga Escherichia coli dhe Pseudomonas aeruginosa. Futja patogjene në organet gjenitale është në shkelje të traktit urinar nëpërmjet gjakut dhe limfatike, si dhe procedurat invazive mjekësore. Epididymitis seksualisht i pavarur është e karakterizuar nga kursi kronike dhe përmbajtjen e baktereve në urinë.
3. epididymitis shkaktuar nga sëmundjet sistemike. Epididymitis është një ndërlikim i shpeshtë i tuberkulozi, ethet Maltë, kriptokokozës dhe shumë të rralla - në sifilisit.

Ndër ndërlikimet e epididymitis - abscese ishemi testicular dhe indeve të testiseve nekrozë, sterilitet.
4. Gjendja lidhur me grupin special эpydydymytov që ndodh në disa njerëz pas vazektomi. Si rezultat, ligation mënyra vas lëngu seminal nuk mund të qëndrojë jashtë dhe të fillojnë procesin inflamator. Epididymis shtohet në madhësi dhe shtrirja e testiseve bëhet edhe më e madhe. Vas deferens është fryrë. Epididymitis shpesh ndodh me deferentytom (vas traktet sëmundje inflamatore) dhe funykulytom (inflamacion i kurrizit sperme). 5. Orhoэpydymyt - një sëmundje në të cilën inflamacion ndodh në testis (orchitis) dhe (a) ne (epididymis epididymitis). Të rinjtë të cilët janë seksualisht aktive, orhoэpydymyt, ka të ngjarë një komplikim i sëmundjeve ngjitëse seksuale.

Epididymitis ndodh në formën akute ose kronike.
Nëse jeni të sëmurë shtojca duhet të kontaktoni gjinekologun tuaj ose urolog, andrologist.