Thithat Pse lënduar

Me dhimbje periodike në të dalë po përballet me rreth 60% të femrave. Në shumicën e rasteve, ato janë të lidhura direkt me ndryshimin e papritur në nivelet e hormoneve. Në disa situata, dhimbje dalë mund të jetë një shenjë e një gjendje patologjike zemrat.
Mastodynyya ciklike
Arsyet pse nipples lënduar në gratë mund të jetë një numër i madh. Gjithsesi, jo të gjithë prej tyre kanë të bëjnë me zhvillimin e sëmundjeve. Fenomeni i dhimbje në gji të quajtur mastodynia.
Sëmundja është e lidhur me ndryshimet ciklike në trupin që ndodhin gjatë menstruacioneve. Po, shumë gra raportojnë dhimbje të butë biberon gjatë ciklit menstrual, e cila zakonisht ndodh pas ovulimit ose brenda tij. Kjo është për shkak të rritjes së nivelit të hormoneve progesterone dhe Hormoni. Ata së bashku me substanca të tjera biologjike në gjak të grave, të nxitur mbajtjen e lëngjeve dhe elektroliteve, si në të gjithë trupin dhe në gjëndrën e qumështit. Si rezultat, nuk ka dhimbje, ënjtje, nga të cilat gjirit rritjet e ardhshme në vëllim.

Netsyklycheskaya mastalgia
Arsyeja e dytë pse mund të dëmtojë nipples grave në gjoks është mastalgia. Ky lloj i sëmundjes nuk është për shkak të luhatjeve hormonale. Patologjitë rezultojnë ajo tilla si:

 • inflamacion;

 • neoplasms;

 • përçarje e sistemit hipofizës;

 • mosfunksionim i sistemit nervor qendror dhe periferik, etj. d.


 • Gjithashtu shpesh nipples lënduar është rezultat i të gjitha llojeve të çrregullimeve psikologjike (humor të keq, emocionet, stresi dhe të tjerët). Për më tepër, vajza torturuar vetes pyetjen: "Pse nuk kam lënduar nipples?" A nuk e madje dyshoj se kjo është rezultat i drogës hormonal, të tilla si kontraceptive.

  Shtatzënisë dhe laktacionit
  Shpesh dhimbja kur prekur nipples e grave ankohen gjatë shtatzënisë aktuale, dhe pak më pak pleqsh fëmijën. Shkaktuar nga këto rritje dhimbje dhe zgjerimin e ducts qumështit në gjëndër. Përveç kësaj, prania e dhimbjes nganjëherë mund të jetë një nga shenjat e shtatzënisë vetëm sapo ka filluar.
  Shpesh nënat e reja pozicion të gabuar, kur të ushqyerit fëmijën tuaj, si pasojë e shënuar dhe të lehtë dhimbje në nipples. Gjithashtu në fillim të ushqyerit, porsalindur gabimisht mund të rrëmbej zemrat e duke tërhequr me forcë biberon, i cili po ashtu shkakton dhimbje.

  Çfarë duhet të bëni?
  Kur ajo së pari ballafaquar me të përhapura nipples të tilla si i lënduar, si rregull, ajo nuk e di se çfarë të bëjë me nevojën. Në situata të tilla, roli kryesor është luajtur diagnostifikim.
  Së pari ne kemi nevojë për të gjetur nëse këto dhimbje janë ciklike. Nëse ata shfaqen dhe zhduken, atëherë më shumë gjasa kjo është për shkak të ndryshimeve të hormoneve në trup. Në raste të tilla, ndonjë trajtim është e nevojshme dhe vetëm gruaja të presë deri sa të kalojë të tyre.

  Veçanërisht i rëndësishëm janë rastet kur së bashku me ndjenjat e dhimbshme shënime gruas dhe disponueshmërinë e shkarkimit nga nipples. Në mënyrë tipike, ata janë simptomë kryesor i një numri të madh të sëmundjeve të cilat diferencim është bërë nga një mjek.
  Kështu, nipples lënduar mund të thotë si në zhvillimin e patologjisë të grave, në mënyrë që të jetë simptomë e sigurt e një sëmundje komplekse. Në çdo rast, paraqitja e një gruaje duhet të lajmërojnë sa më shpejt të jetë e mundur dhe të përpiqemi për të kërkuar ndihmë nga një mjek i cili do të përcaktojë nëse trajtimi nevojshme gjithëpërfshirëse.