Pse kanë një dhimbje koke para menstruacioneve

Shumë shpesh, një grua mund të vëreni se ajo shumë para menstruacioneve dhimbje koke. Dhimbje koke para menstruacioneve është një nga simptomat e sindromi premenstrual, të cilat mund të ndodhin në gratë në prag të shkarkimit të hershme. Interesi në mënyrë të qartë e grave për pyetjen se pse një dhimbje koke para menstruacioneve. Kjo është për shkak të ndryshimeve që ndodhin në sistemin hormonal të trupit, të zvogëlojë progesterone hormon femra është pikërisht çon tsefalhycheskyh në manifestimin e simptomave, njëra prej të cilave është një dhimbje koke.

Në mënyrë tipike, dhimbje koke që fillon në periudhën para fillimit të ditëve kritike, është pulsating në natyrë dhe është mjaft e fortë, duke dhënë shqetësim të konsiderueshëm të gruas. Shpesh, një dhimbje koke mund të shoqërohet me simptoma shoqëruese:

 • përzier dhe të vjella;

 • ndryshojë në presionin e gjakut;

 • dhimbje të syve;

 • ndjeshmëri ndaj dritës;

 • rritur djersitje;

 • mpirje.


 • Nëse dhimbje koke para menstruacioneve është mjaft e fortë, ajo tregon sindromi premenstrual të theksuar, duke kërkuar ndërhyrjen nga një mjek.

  Dhimbje koke gjatë menstruacione, trajtim


  Në qoftë se një grua ka dhimbje koke të ndodhë para menstruacioneve, ajo përpiqet për të përballuar me dhimbje duke përdorur analgesics. Megjithatë, një trajtim i tillë nuk mund gjithmonë të japë një efekt terapeutik. Duke luftuar me ndihmën e tabletave dhimbje koke, është vetëm një eliminimi simptomë, por shkaku i shfaqjes së tij mbetet. Pas pirë një pilulë nga koka, gruaja zvogëlon dhimbjen, por eventualisht mund të vërehet se ky ilaç nuk është më e vlefshme dhe duhet të përdorë medikamente të tjera. Por, duke marrë përdorur për trupin ndodh përsëri. Kështu, një grua bëhet e varur nga pilula, por dhimbje koke është vetëm në rënie në shfaqjen e tij nën ndikimin e pilula.

  Në qoftë se para çdo cikël një grua ka një dhimbje koke, ju duhet të kontaktoni mjekun tuaj për zgjedhjen e trajtimit optimale sepse migraines dëshmia e vazhdueshme e një çekuilibër të hormoneve në gratë që kërkon ndërhyrje mjekësore.
  Pranimi disa kontraceptivëve hormonal gojë mund të kontribuojë gjithashtu në shfaqjen e migrenë. Në këtë rast, zëvendësimi i kontraceptivëve do të ndihmojë të hequr qafe të sëmundjes.
  Gruaja veten mund të ndihmojë për të përmirësuar gjendjen e tyre, duke ndjekur fjetur dhe zgjuar, me gjumë qetësues. Shëtitjet të shpeshta në ajër të pastër, qetësia të ndihmojë të hequr qafe një dhimbje koke.