Urinim i shpeshtë pa dhimbje

Jo gjithmonë urinim i shpeshtë në femrat është i lidhur me cystitis - shpesh shkaktohet nga shkaqe të tjera.

Shpeshta urinim pa dhimbje - ShkaqetUrinim pa dhimbje të shpeshta tek gratë tregon mungesën e inflamacionit akut, por urinim të shpeshtë - jo gjithmonë një shenjë të sëmundjes.

 • Për shembull, nën stres, sistemi nervor mund të kërkon rritur, ndërsa sasia e urinës është zakonisht i vogël, dhe disa kohë kalon pa trajtim simptomë në qoftë se ju mund të relaksoheni dhe të merrni larg.

 • Gjithashtu, refleks i shpeshtë urinim ndodh, të tilla si kur këmbët e ngrira në gratë apo për shkak të hipotermi të përgjithshëm. Urinim i shpeshtë është e rrallë para menstruacioneve - në këtë periudhë është e mbajtjes fluide në trup, por me fillimin e menstruacione mund urinim i shpeshtë gjatë disa ditë për të hequr lëngjeve të tepërta nga trupi.

 • Gjithashtu, urinim i shpeshtë, ndoshta për shkak të pranimit të mprehta, acid, erëza pasura enët të cilat të irritojë fshikëzës. Kequshqyerja mund të çojë në shkelje të metabolizmit kripë dhe lirimin e sasive të mëdha të kristaleve të kripës (fosfat, urate ose oxalate), e cila gjithashtu irritojë rëndë fshikëzës, duke shkaktuar thirrje të shpeshta të urinoj dhe që mëson.

 • Urinim i shpeshtë mund të ndodhë pas administrimit të substancave që kanë pronat diuretik.


 • Në çfarë sëmundje është shpesh urinim pa dhimbje?


  Urinim i shpeshtë është edhe një shenjë e sëmundjes. Në qoftë se kjo është në gratë gjatë natës, të shoqëruar vыpyvanyem gjatë ditës një shumë e lëngjeve - një shenjë të mundshme të sëmundjes inflamatore të veshkave, puna e të cilit përmirëson ngrohjes në pozicionin e shtrirë në shpinë dhe diabetit.
  Urinim i shpeshtë në një vonesë të menstruacioneve - shenjë e mundshme të shtatzënisë. Urinim shumë të shpeshtë në shtatzëninë e hershme për shkak të ristrukturimit të trupit dhe një shkelje e metabolizmit me ujë kripë. Dhe në një datë të mëvonshme për shkak të urinim i shpeshtë rritur presionin e mitrës në fetusit fshikëzës dhe shkelje të mundshme të veshkave për compression periodik të uretër.

  Urinim disa herë shpeshtë ndodh duke reduktuar volumin e fshikëzës për arsye të ndryshme (pas inflamacioni kronik të fshikëzës pas operacionit të fshikëzës, nëpërmjet pranine e nje tumori ose gurë, reduktimin volumin e saj, ngjeshja e tumoreve e saj të jashtme, tumore mitrës).