Kruarje në uretrës

Kruarje në uretrës - simptomë më e zakonshme e infeksioneve të ndryshme urogjenitale. Më kruhet ndodh për shkak të patogjene bien në uretrës e sëmundjeve seksualisht të transmetueshme, si trichomoniasis, gonorre apo flora jo specifike (Escherichia coli, Staphylococcus aureus dhe patogjenëve të tjera oportune).

Kruarje në uretrës - Simptomat


Kruarje në uretrës rrallë shfaqet simptoma të tjera të pashoqëruar, duke përfshirë:

 • djegie dhe dhimbje gjatë urinimit;

 • kërkojnë të shpeshta në banjë;

 • skuqje dhe ënjtje e hapjes së uretrës;

 • Përzgjedhje të dyshimta.


 • Shkaqet e kruarje në uretrës


  Në qoftë se simptomat e mësipërme janë të pranishme, atëherë kruar shkaktohet nga infeksioni i uretrës qartë: bakteriale, fungale, parazitare, dhe kështu me radhë D. Shkaku më i zakonshëm i uretrës kruarje në gratë që shërbejnë candidiasis gjenitale, apo mëllenjë.. Agjent shkaktar i sëmundjes merr në uretrës nga vaginës dhe e shoqëron të zhvillimit sekrecionet e saj djathë me bollëk.
  Kruarje në uretrës mund të shkaktojnë veprime mekanike dhe kimike. Për shembull, plagosje gjatë seksit ose masturbim, organet gjenitale fërkim dhe të shtrënguar të brendshme sintetike, reaksion alergjik ndaj kozmetikës dhe higjenës, pads grave. Trajtimi i kruajtje së uretrës është për të eliminuar faktorët bezdisshëm.

  Nëse kruarje ndodh kryesisht në uretrës pas urinimit, mund të dyshohet që shkakton këtë dukuri të pakëndshme çdo substancë përmbahet në urinë. Ne e dimë që mund të shkaktojnë kruarje, irrituese kanali uretral, disa ilaçe, ushqime mbushur, pije alkoolike. Nëse ky reagim është i dyshuar, dietë të rekomanduar, pini ujë më të pastër për të reduktuar përqendrimin e urinës, shpesh shkrim për të shmangur stanjacion në fshikëz.