Pas seksit një bark lënduar

Shumë gra janë të ballafaquar me një situatë ku menjëherë pas seksit dhemb të barkut të poshtëm, por jo të gjithë japin këtë çështje. Por çfarë ndodh nëse ky lloj i dhimbjes nuk është një fenomen i izoluar, dhe parehati të tilla ngacmuar gruan pas çdo marrëdhënie seksuale?
Çfarë dhemb të barkut të poshtëm pas seksit?
Para së gjithash, është e nevojshme për të identifikuar shkakun e dhimbjes. Kjo zakonisht dhemb jo vetëm një pjesë të poshtme të barkut, por perineum, folds inguinale. Shpesh ka dhimbje në shpinë të ulët. Këto simptoma janë shenja të shpërthimit të cysts ovarian ose vëzhguar rrallë.

Gratë gjithashtu vuri në dukje dhimbje pas seksit, të cilat mbulojnë gjithë barkun dhe zhvillimin e gjakderdhje të brendshme. Megjithatë, ata janë të mprehta, cramping në natyrë, dhe jo i shoqëruar gjithmonë nga simptomat e gjakderdhje të jashtme, dmth gjaku nuk është lëshuar. Tipari kryesor i kësaj patologjie është anemi akute kur vajza shumë të trullosur, ul presionin e gjakut, lëkura bëhet e zbehtë i dobët evoluon me shpejtësi.
Mjaft shpesh arsyeja se vajza ra bark sëmurë menjëherë pas seksit mund të jetë dëmtimi mekanik në mukozën e vaginës. Kjo ndodh pas një seksi mjaft aktive. Megjithatë, si rregull, nuk është një shkop hendek i vaginës ose, më shpesh - mukozën e mitrës mitrës apo gërryerjet.

Por arsyeja më e zakonshme që një grua pas seksit përfshin bark të ulët, është një sëmundje ngjitëse. Shpesh infeksionet klamidia dhe infeksioneve seksualisht të transmetueshme (sifilizin, gonorrenë).
Dhimbje pas raportit seksual - një pasojë e inflamacionit?
Në qoftë se një grua ulje bark të ulët pas seksit, atëherë ka shumë të ngjarë Arsyeja është inflamacion i organeve të sistemit riprodhues. Shpesh në këtë situatë, shkaku i dhimbjes është cervicitin (inflamacion i mitrës mitrës) dhe vaginitis (inflamacion të vaginës). Megjithatë, kur të dy sëmundjet, zgjedhja dhe dhimbje barku nuk është i lidhur gjithmonë me kontakt seksual.

Shkaku i këtyre anomalive është infeksion i etiologji bakteriale dhe kërpudhave patogjene. Shpesh patologji zhvillon pas marrjes së drogës.
Çfarë duhet të bëni kur fillojnë të dhemb bark pas seksit?
Kur edhe një dhimbje të vogël pas seksit, një grua duhet të njoftuar. Nëse këto nuk janë fenomene të izoluara në natyrë, ai duhet gjithmonë të konsultoheni me një mjek.
Nëse vajzat shfaq dhimbje barku menjëherë pas marrëdhënieve seksuale dhe kështu gjaku fillon të rrjedhë, është e nevojshme për të marrë masat e duhura. Për ta bërë këtë, ju duhet të marrë një pozicion horizontal, vënë diçka të ftohtë në barkun e tij dhe menjëherë të thërrasë një ambulancë.

Nëse arsye se pas barkut seksi dhemb keni një infeksion, një grua të përshkruara trajtim. Kështu përdorimi i antibiotikëve dhe antifungals, i emëruar vetëm me mjekun pas rishikimi, e cila gjithashtu tregon dozen dhe frekuencave normën e pritjes.
Në rastin kur shkaku është dhimbje kist ovarian, gruaja emëruar trajtim kirurgjik. Pas largimit të tyre dhe rehabilitimin e natyrisht ajo mund të harrojmë për këtë lloj dhimbje.
Kështu, në mënyrë për të hequr qafe dhimbje pas seksit, ju duhet ta instaloni arsyen e paraqitjes së saj. Në mënyrë të pavarur të përballuar me këtë detyrë pothuajse e pamundur, kështu ekzaminimin e nevojshme mjekësore dhe inspektimit.