Pas bark mujore lënduar

Ne të gjithë e dimë kontraktimet e dhimbshme e mitrës gjatë menstruacioneve, e cila ndjehet si budalla, duke tërhequr, dhemb dhimbje në bark të ulët, një ndjenjë e trishtim. Çdo grua e dytë e moshës riprodhuese në fillim të menstruacioneve ndjenja të tilla lindin, dhe kjo është konsideruar normë. Por ajo që për kur dhimbja fillon pas mbarimit të menstruacioneve? Pse stomaku dhimbje pas një muaji?

Stomaku dhimbje pas një muaji - Shkaqet


Arsyet për gjendjen e dhimbshme pas një muaj mjaft shumë nga shumë miqësore, patologjive të rënda. Prandaj, në mënyrë që të gjeni se pse ajo dhemb barkut pas një muaji, ju keni nevojë për të shqyrtuar një gjinekolog i cili do të përshkruajnë testet dhe kalon me ultratinguj.

Shpesh, dhimbje barkut pas ndalimit mujore nga çekuilibër hormonal, dhe fajësojnë të madhe se prostaglandinave në trup, të cilat mitrës dhe të çojë në tension, duke shkaktuar rënie të dhimbshme. Nëse shkaku i kësaj, dhimbje barkut shoqëruar nga vjellje, dhimbje koke, probleme me ritmet e zemrës.
Një tjetër arsye - një shumëllojshmëri të sëmundjeve inflamatore e organe gjenitale femërore. Njëra është adnexitis - inflamacion i shtojca, kur tuba janë formuar spikes që e japin dhimbje. Edhe sëmundje prolechennoe mund të kujtoj veten pas menstruacioneve.

Endometrioza - sëmundje e fshehtë, e cila ottorhaemыy endometrium gjatë menstruacioneve, në vend që të dalë natyrshëm, është hedhur në zgavrën e barkut dhe është depozituar në organet e brendshme. Në këtë pikë fillon me formimin e mbështjelljes lëngshme. E gjithë kjo së bashku ndjerë dhimbje në bark.
Shpesh dhimbje pas menstruacioneve mund të shkaktojë zhvillimin e vulvita - sëmundjet inflamatore të vaginës. Infeksionet me kërpudhave dhe ndryshimit të shpeshtë të partnerëve, veshje të papërshtatshme, të shkaktojnë këtë sëmundje të pakëndshme, si mëllenjë. Pas trajtimit të shkaku themelor zhduken dhe dhimbje barku.