Djegia në uretrës

Një nga siklet që mund të ndjehen gruan në zonën gjenitale, është një ndjesi djegie në uretrës.
Kjo ndjenjë mund të ndodhë në gratë gjatë urinimit ose pas, ajo mund të jetë e fortë apo e vogël. Por në çdo rast ajo ka marrëdhënie seksuale të drejtë të pakëndshme dhe ndikon në cilësinë e jetës. Prandaj, shfaqja e ndjenjave të tilla nuk duhet të presin që ata do të kalojnë të tyre, më mirë e bëj me ngut për të paguar një vizitë te mjeku për të përcaktuar shkakun dhe të marrë masat e duhura.

Shkaqet e mundshme ndjesi djegie në uretrës  • Një nga shkaqet e ndjenjave të tilla mund të jenë infeksionet e ndryshme seksuale - klamidia, gonorre, dhe të tjerët. Nëse ndjesi djegie në uretrës shoqëruar edhe nga lloje të ndryshme të shkarkimit, ju duhet gjithmonë të kërkojnë të veneriane sëmundje.

  • Telefononi dhimbje mund të procesit të inflamacionit në fshikëz apo, me fjalë të tjera cystitis. Djegia në uretrës - tipar kryesor i sëmundjes. Shkaku i inflamacionit në këtë rast janë bakteret.

  • Një tjetër, shumë e zakonshme djegia shkaku, mund të jetë uretriti ose inflamacion të uretrës, e cila manifestohet me thirrje të shpeshta për të zbrazët siklet fshikëzës që shoqërojnë këtë proces, dhimbje, kruarje, presionin dhe djegie në uretrës. Cystitis dhe uretriti i rrezikshëm për shkak se procesi i inflamacionit mund të shkojnë më të larta dhe të prek veshkat, duke çuar në zhvillimin e sëmundjeve të tilla të tmerrshme si pyelonephritis.

  • Microtrauma Urethral rezultojnë nga marrëdhëniet seksuale mund të shkaktojë një ndjesi djegie. Në mënyrë tipike siklet është edhe zvogëlohet inflamacion muret e uretrës.

  • Candidiasis, apo mëllenjë, mund të fillojë me kruarje dhe djegie në vaginë dhe uretrës. Rreziku i candidiasis është se ajo mund të shkaktojë komplikime në formën e cystitis dhe urethritis.

  • Ndër të tjera, djegia mund të jetë shkaktuar nga konsumi i pijeve acidike, çaj, kafe, medikamente të caktuara, përdorimi i mjeteve të caktuara të higjienës intime, të cilat mund të shkaktojnë reaksione alergjike.


  • Kur kruarje dhe djegie ndjesi në uretrës, ne duhet të kuptojmë se nuk ka arsye ajo nuk mund të ndodhë. Për këtë arsye, është e mundshme praninë e sëmundjeve gjenitale, me origjinë infektive ose jo-infektive, trajtimi i të cilave duhet të shkoni te mjeku për të parandaluar ndërlikimet e procesit.