Parehati në vaginë

Gratë siklet në vaginë lindin për shkak të sëmundjeve të ndryshme inflamatore në të. Këto ndjenja brenda vaginës mund të ndryshojnë dhe varen nga çfarë sëmundje në femra.

Pse siklet vaginë atje? • Kruhet më e zakonshme dhe parehati në vaginë, tipik i mëllenjë. Edhe pas simptomat akute qetësua maja, siklet dhe thatësi në vaginë mund të shqetësojnë disa muaj.

 • Në sëmundjeve inflamatore të shkaktuara nga flora bakteriale, gjeti gjithashtu një ndjesi djegie në vaginë dhe dhimbje, sidomos në seks.

 • Parehati në vaginë, sidomos me futjen e penisit, kur coleitis mundur ose erozioni i qafës së mitrës të shkaktuara nga microflora bakteriale. Përveç në siklet në vaginë, sepse karakterizohet nga inflamacion të shkarkimit nga organet gjenitale dhe simptomat e dehjes.


 • Parehati në natyrë vaginë noninflammatory


  Të gjitha llojet e ndjesive të pakëndshme në vaginë të jetë e mundur jo vetëm për shkak të inflamacionit në atë, por në prani të:

 • lënia jashtë e mitrës dhe vagina;

 • fibroids mitrës;

 • në sëmundjet e organeve ngjitur (p.sh., fshikëz);

 • acarim vaginale në të ndryshme të kujdesit personal produkteve, krem, ointments.


 • Ndjesi e trupit të huaj në vaginë ndodh në tumoret e ndryshme, si organe vaginale dhe fqinje - fshikëz, rektumit, mitrës (p.sh., fibroids mëdha që zbresin në vaginë).
  Gjithashtu, kur tumoret e mundshme ndjenjë e plotësi në vaginë, e cila është më tipike e perineum ndjesi sindromi. Në mosveprim kulm mundshëm të mitrës dhe të mureve të vaginës, që në fazat fillestare pothuajse kurrë nuk duket, por në fund u bashkua me një ndjenjë të plotësi, trupi i huaj në vaginë, mosmbajtjeje urinar, shkarkimin nga trakti gjenital, inflamacion i rënies në fazat e mëvonshme të mosveprim.

  Parehati në vaginë gjatë shtatzënisë


  Në tremujorin e parë të shtatzënisë dhimbje të keqe arching në vaginë shpesh të lidhur me një ton të lartë në murin e pasme të mitrës dhe rrezikun e abortit. Gjithashtu gjatë shtatzënisë shpesh përkeqësuar mëllenjë, e cila është arsyeja pse dhimbja e mundur dhe kruarje në vaginë me shkarkimin djathë. Ndjesia e shqetësimit në vaginë gjatë shtatzanise dhe mundur në prani të venave variçe në të, i kombinuar me variçe venave te extremiteteve te ulta, hemorroide.