Një gji i madh se tjetri

"Pse është një gji i madh se tjetri?" - Një pyetje pyetur shpesh nga një vajzë që ka filluar pubertetin, nënat tuaja, motrat, dashurin apo shoqet e lartë.
Pubertetit vajzat shkojnë më 8-9 deri 17-18 vjet. Rreth 10 vjet fillon formimin dhe rritjen e gjinjve, por gjirit fazë e parafundit e formimit përfundon vetëm 16-17 vjet dhe madhësia përfundimtare e gjirit mund të vendosen vetëm pas ushqyerjes me gji. Në këtë kohë gjinjtë mund të rritet me shpejtësi, ose praktikisht të ndaluar rritjen e tyre. Përveç kësaj, zgjerimin e gjirit nuk mund të ndodhë në mënyrë proporcionale. Çdo herë një të gjirit mund të jetë më shumë se tjetri, dhe përfundimisht ata mund të ndryshojnë vendet. E gjithë kjo është brenda kufijve normale dhe shkak për shqetësim.

Ndonjëherë, kur dhe puberteti duket të jetë e gjatë, dhe me ekzaminimin intensive ju do të vini re një ndryshim në madhësinë e gjirit. Dhe kjo nuk është arsye për shqetësim.
Në trupin tonë nuk ka asnjë simetrike. Nëse ju shikoni nga afër, dhe duart dhe këmbët, dhe sytë e tyre na ndryshme. A nuk e besoj se ne? Për të testuar këtë, ne duhet të marrë foton tuaj. Mundësisht shtënë portret. Të marrë një pasqyrë dhe e vënë atë pikërisht në personin e mesme në 90 gradë. Shiko, së pari, çfarë ndodh kur reflektohet në pasqyrë të gjysmës së majtë të fytyrës, pastaj kthehet në pasqyrë dhe të shohim reflektimin e gjysmës së djathtë. Si? Ra? Pra, nëse dallimi në mes të majtë dhe të djathtë të gjirit pak e dukshme dhe nuk ju japin siklet, problemi i quajtur "një gji më i madh se tjetri" mund të fshihet nga ardhshme.


Dhe çka nëse ai e gjirit u bë më gjatë shtatzënisë dhe / ose të laktacionit?
Në mënyrë të ngjashme, shpesh duke i kërkuar që të përballet me një gji shumë të tjera më të vogla gjatë shtatzënisë dhe laktacionit. Në këtë rast, mos u bëni merak. Arsyeja është e thjeshtë - laktacionit, që është duke bërë tonë qumësht zemrat e gjirit, e cila është e nevojshme për të ushqyer fëmijën. Dhe se një gjëndër prodhon më shumë qumësht se sa të tjera - natyrisht.

Kur ju ushqyer fëmijën tuaj, zgjidhja mund të jetë më i shpeshtë dhe i zgjatur fëmijën apozicion për zemrat e vogla. Ose pompimit. Ekspertët thonë se gji, aq më shumë qumësht fëmija ha, aq më shumë ajo vjen. Mundohuni të rregulluar procesin në mënyrë të pavarur. Ja, të gjithë të përmirësuar.

Nëse këto mënyrë e thjeshtë për të zgjidhur problemin vazhdon, konsultohuni me mjekun tuaj. Ka edhe të ashtuquajturit "ekspertë në gji", i cili do t'ju këshillojë jo vetëm për ndryshim në madhësinë e gjirit, por edhe japin këshilla të mira për të ushqyerit me gji. Që Arsyeja që një gji më të madh se sa të tjera dhe mund të fshehin në shtojcën e gabuar në gji.

Çfarë tjetër mund të jetë arsyeja që ai i gjirit është shumë më tepër se sa të tjera?
Alarmin kërkohet në rastin kur të gjitha fazat e gjirit mbi, dhe dallimi në madhësinë e gjirit të majtë dhe të djathtë është i rëndësishëm. Ndodh që në një moshë mjaft të pjekur në mungesë të asimetrive të rëndësishme përpara, një grua vëren që një gjirit ishte ashpër mbi një tjetër. Arsyet mund të jenë të ndryshme nga dështimi hormonal, Zoti na ruajt, tumore.

Në këtë rast, të shpjegojë pse dhe për të ndihmuar në zgjidhjen e problemit mjeku vetëm mammologist mund (gjirit specialist). Dhe me fushatën për të, në çdo rast, është më mirë të mos vonojë. Mos ki frikë ia vlen, më shumë gjasa ai do të emërojë me ultratinguj gjirit dhe këshilla endokrinolog që kontrolloni për dhe hormon saktë në trupin tuaj.
Të qëndrojnë të shëndetshme!