Vezoret lënduar dhe bark

Shpesh, femrat përballen me një situatë ku ata papritmas fillojnë të lënduar vezoret, por barkut të poshtëm. Ajo ishte atëherë se ata janë duke menduar për shkaqet e kësaj gjendje, e cila është vendosur si duhet, nuk mund gjithmonë.

Pse janë vërejtur para menstruacioneve dhimbje në vezore?


Shpesh vezore fillon me dhembje para menstruacioneve, dhe dhimbja zhduket vetëm pas përfundimit të tyre. Ky sindrom është e zakonshme. Fakti që pas muaji në vendin ku dikur ka qenë vezë në vezore duhet të kalojnë formimin e korpus luteum. Është një grup i vogël i qelizave që sintetizojnë progesterone. Kur luteum korpusin nuk është formuar tërësisht, që rezulton në progresteronit sekretuar më pak, është një njësi e pjesshme i endometrium. I gjithë ky proces është shoqëruar me ndjenjat e dhimbshme.

Manifestimet kryesore të këtij sindromi janë ovulatory:

 • prania e dhimbjes, i cili është në natyrën e variablave (pastaj u largua, vezore pastaj right fytit);

 • Alokimi karakter mazhuscheho.


 • Barkut dhimbje shkaku - kist?
  Në disa raste, arsyeja se një grua ka një bark të lënduar ulët është kist ovarian. Dhimbja që dalin nga fakti se formimi cistike në shumicën e rasteve të mbushur me lëng, i cili në mënyrë dramatike rrit vëllimin e gjëndrës. Megjithatë, vajzat shpesh nuk janë të vetëdijshëm për praninë e cysts në vezore, dhe mësoni nga kjo deri pas ultrazërit.

  Nëse shkaku i dhimbjes është vetëm një kist, atëhere kjo sëmundje karakterizohet nga karakteristikat e mëposhtme:

 • dhimbje në bark të ulët nga njëra anë;

 • Natyra sjell dhimbje, dhemb;

 • provokuar nga kontakti seksual.


 • Dhimbja mund të shprehet dobët dhe ajo tha se i vetmi siklet kohë ose ashpërsia.
  Endometrioza - shkaku i dhimbje barku?
  Në rastin e rritje endometrial, shpesh në dhembje stomaku vajzat në vezore. Kështu, fillimi asimptomatike. Vetëm pas 4-5 ditësh, një grua vuri në dukje pamjen e shurdhër, dhimbje dhemb në vezoret, të cilat shpesh radiating në zonën bigëzim dhe rektumit.