Dhimbje barku, dhe nuk mujore

Shumë gra ndonjëherë da përballur me situatë të tillë, kur stomaku dhemb, dhe mujore, të cilat ishin për të filluar, nuk ka. Simptoma të tilla nuk mund të lihet pambikëqyrur. Është e nevojshme për të përcaktuar nëse këto dhimbje patologjike, ose nuk vijnë menstruacionet - një shenjë e shtatzënisë filloi.

Në disa raste dhimbje mund të ndodhë në bark?


Shumë shpesh, sidomos vajzat në tranzicion në moshën e rritur, bark të lënduar më të ulëta, dhe nuk mujore. Arsyeja mund të jetë ovulacioni ka ndodhur. Që nga rreth 20% e grave ankohen për dhimbje në këtë kohë. Pas një farë periudhe kohe, me krijimin e një cikli të rregullt, këto dhimbje zhduket vetë. Për të shpejtuar procesin e instalimit, në disa raste, një mjek mund të caktohet nga hormonet.

Dhimbje në bark dhe mungesa e menstruacioneve - shenjat e shtatzënisë
Kur një grua shumë dhimbje stomaku për disa ditë, dhe jo muaj, mendimi i parë që vizitat e saj janë shtatzënë. Për fat të mirë sot ka shumë mënyra për të krijuar këtë fakt. Më e thjeshtë dhe më të arritshme nga këto është test shtatzënie. Sepse nuk ka nevojë për kushte të veçanta.
Në rastin e një gruaje lënduar në bark dhe për të cilat nuk ka shtatzënisë mujore ndodhur, ju duhet menjëherë të kërkojnë ndihmë mjekësore. Në këtë situatë, ky lloj i dhimbjes mund të jetë për shkak të rritjes ton mitrës. Kjo gjendje mund të çojë në dështim në fazat e hershme. Prandaj, është e nevojshme për të raportuar gjinekolog dhimbje.

Kur nuk mujore përmes shtatzënisë që pasuan, ajo dhemb jo vetëm stomakun, por edhe gjoksin. Arsyeja është ndyshime të hormoneve në trup, dhe sintezë rritje të hormonit të shtatzënisë - progesteronit.
Mungesa e menstruacioneve - një pasojë e patologjisë
Mos harroni se mungesa e menstruacioneve dhe dhimbje mund të jetë një shenjë e sëmundjeve të sistemit riprodhues. Për shembull, simptoma të ngjashme mund të përfshijnë sëmundje të tilla si kist ovarian. Kjo patologji është e lehtë të shërueshme nga operacioni.

Prandaj, është e rëndësishme për të përcaktuar shkakun e mungesës së menstruacioneve. Pra, nëse një grua nuk ka menstruacione, dhimbje stomaku, të sëmurë, më shumë gjasa, këto shenja flasin shtatzënisë që kanë ndodhur.