Labia Hurt

Labia mjaft pjesë intime të trupit, e cila luan një rol të rëndësishëm në jetën e një gruaje, kështu që nëse ata janë të sëmurë, ju duhet të i kushtoj vëmendje për këtë.

Pse lënduar labia?


Dhimbje në buzët gjenitale mund të ndodhë si rezultat i sëmundjeve të ndryshme. Identifikimi dhimbjen e saktë të shkaktojë në labia do të ndihmojë gjinekolog pasi ka kaluar një sërë testesh dhe provim. Por në pamje të përgjithshme të përgjithshme në lidhje me këtë:

 • I njohur gjerësisht në të gjithë infeksion maja nuk është burim i rrallë i dhimbjes në buzët gjenitale. Kjo jo vetëm që i lënduar Labia, por itchy, djegie ndjesi gjithashtu shfaqet me sekrecione karakteristike.

 • Gardnerellez - dysbiosis vagina. Shenjë dalluese e kësaj sëmundjeje është era e peshkut kalbur. Ka shkumëzuar shkarkimit, ngjyrë të gjelbër nganjëherë. Nëse ka gardnerellez pacientët ankohen se serbia dhimbje, urinim të vështirë.

 • Një tjetër arsye pse Labia lënduar - një inflamacion i gjëndra Bartholin. Kjo sëmundje karakterizohet nga formimi i vulave në fushën e serbia. Gjithashtu, gratë me inflamacion të gjëndra Bartholin theksohet se serbia fillojnë tu dhëmbin para dhe pas seksit.

 • Për të diagnostikuar këtë sëmundje është shumë e vështirë, e ashtuquajtura vulvodynyya, për shkak të inflamacionit të zgjatur e mbaresa nervore zonës intime. Provokuar të njëjtën candidiasis dhe infeksione të tjera.

 • Brendshme zgjedhur gabimisht, dështimi higjiena, dobësimi i sistemit imunitar, infeksion të goditur - të gjithë këta faktorë kontribuojnë në zhvillimin e vulvovaginal. Simptomet tipike: kruajtje, djegie, dhimbje, ënjtje, skuqje dhe të jetë e mundur në mëngjes daljen.
 • Labia lënduar gjatë shtatzënisë  Në atë serbia lënduar gjatë shtatzënisë, ankohen shumë nënat e ardhshme. Normalisht, kjo është vetëm një nga manifestimet e ndryshimeve hormonale që synojnë rritjen e furnizimit me gjak. Megjithatë, është e mundur që dhimbja tregon venat me variçe Labia, i cili është shoqëruar nga vulat. Në shkelje të tilla duhet sa më shpejt të jetë e mundur të informojë mjekun tuaj si varices mund të jetë një parakusht për cezariane dhe pasoja të tjera të keqe pak.


  Pas serbia lindjes dhimbje


  Është e natyrshme që pas Labia lindjes mund të jetë i sëmurë për një kohë të gjatë. Kjo është për shkak të lëndimit të madh të mukozës, që shtrihen nga boshllëqet dhe seams mbivendosjes. Gjatë kësaj periudhe, gjëja kryesore - për të parandaluar zhvillimin e infeksionit, me kujdes të zbatojnë të gjitha rekomandimet e mjekëve.