Vezoret lënduar - trajtim

Një nga ankesat që kanë të bëjnë gratë me një gjinekolog, është një dhimbje në vezore, trajtimi i cili duhet të fillojë me një diagnozë. Kjo simptomë nuk është një shenjë e një sëmundjeje të caktuar dhe mund të tregojnë për një numër të Sëmundjet që prekin sistemin riprodhues të pacientit.
Sindromi ovulatory
Ky term referuar dhimbje kur kemi parasysh marrëdhënien mes tyre dhe ciklit menstrual. Për këtë sindrom përfshijnë tre raste të mundshme të dhimbjes:

 • gjatë ovulacionit, që është, aty nga mesi i ciklit, në varësi se ku veza piqet, ajo dhemb djathtas ose majtas vezore, trajtimi zakonisht nuk është e nevojshme, por në rast të shqetësimit të rëndë është më mirë që të konsultoheni me mjekun;

 • para menstruacioneve, për shkak të ndryshimeve në nivelet hormonale;

 • gjatë menstruacioneve, por shumica e pacientëve janë të shqetësuar mitra, dhe duket se kjo dhemb vezoret dhe trajtim në raste të tilla kur ka simptome të tjera të pakëndshme.


 • Proceset inflamatore
  Stresi, hipotermi, ftohjet janë faktorët që mund të shkaktojnë aktivizimin e procesit inflamator në vezore, epididymis, tubat fallopiane. Në mënyrë tipike, këto shtete janë të shoqëruara nga karakteristikat e mëposhtme:

 • dhimbje të forta, mu në shpinë, ndonjëherë në mollaqe;

 • ka një ethe, temperaturë;

 • shqetësuar ciklit menstrual;

 • grua bëhet e zjarrtë, agresive.


 • Nëse simptoma të tilla pacienti është i vështirë të përcaktohet, ajo dhemb vezore djathtë apo të majtë, trajtimi është kryer ilaçe inflamatore. Në raste të avancuara ajo merr rreth një javë, por ndonjëherë ndoshta më shumë.
  Rrotullim kist dhe këmbët e saj
  Kist - nuk e tillë një problem i rrallë në mesin e grave. Në shumë raste, kjo shkakton asnjë simptom. Por nganjëherë kjo mund të shkaktojë parehati të konsiderueshme. Pacienti i shqetësuar në lidhje me anën tjetër të barkut, e cila formoi një cist. Trajtimi i kësaj sëmundjeje është caktuar për ilaçe, por në disa situata kirurgji është e nevojshme.

  Kur këmbët perekrute cysts mund të ndihet dhimbje të mprehtë të mprehtë dhe të përzier.