Nipples lënduar para menstruacioneve

Në shumicën e rasteve, të përcaktuar arsyen pse nipples nganjëherë lënduar në gratë është e vështirë. Megjithatë, ajo është e njohur se dhimbje shpesh të lidhur me shtatzëninë ose vërejtur ushqyer fëmijën. Shumë gra rregullisht nipples lënduar para menstruacioneve.
Nipples lënduar para menstruacioneve
Në mjekësi, fenomeni i dhimbjes para lëngje menstruacioneve quhet mastodynia. Në mënyrë tipike, ky lloj fenomeni është drejtpërdrejt e lidhur me faktin se në këtë periudhë nuk ka ënjtje të gjirit, dhe në të njëjtën kohë rrit ndjeshmërinë e saj. Arsye është rrit prodhimin e hormoneve progesterone, i cili është i vëzhguar në fazën e dytë të ciklit.

Ky lloj dhimbje për të ofruar një shumë shqetësim për shumë gra, por ka normë fiziologjike. Prandaj durojnë gratë dhimbje kanë nipples deri në fund të muajit, pas së cilës ajo zhduket. Shumica e vajzave ankohen nipples lënduar gjatë javës para menstruacioneve.
Nipples lënduar - një shenjë e shtatzënisë?
Shpesh gratë festuar nipples lënduar, por nuk është mujore. Në këtë rast, çrregullim menstrual është shenja e parë se shtatzënia ka ndodhur në të cilin mund të ketë dhimbje në nipples.

Siç e dini, gjatë shtatzënisë aktuale e një gruaje në trup është një seri e ndryshimeve. Kështu, rrit rrjedhjen e gjakut në gji, e cila shkakton zgjerimin e qumështit të gjirit, duke u përgatitur kështu për laktacionit gjirit.
Në veçanti, ka dhimbje në lëngje për shkak të efekteve mbi trupin e Hormoni hormon, i cili rrit në nipples e vëllimit. Sepse ind nervor ndryshon rritje të ngadaltë, ajo nuk gjithmonë kanë kohë për zgjerimin e gjirit, fibrave rezultojnë janë në tension të vazhdueshëm. Përveç kësaj, ky proces mund të shoqërohet me ndjesi të tjera të pakëndshme për gratë:. Kruajtje, djegie, dhimbje, edhe kur një prekje të lehta dhe kështu me radhë D.

Si nipples gjinekologjike vëzhgimit gjatë shtatzënisë aktuale lënduar vetëm në aspektin e vogla dhe jo të gjitha gratë. Mbi ashpër dhimbje shtatzënisë zhduket, dhe koha e lindjes, ata nuk janë aq të ndjeshme ndaj stimujve të ndryshëm të jashtëm.
Parandalim
Çdo grua, u përball me një problem të tillë duhet së pari të përcaktuar shkakun e dhimbjes. Nëse ajo nuk është shtatzënë, dhe para menstruacioneve është ende larg, duhet të kërkojnë gjinekolog emergjence, i cili do të krijojë shkakun e saktë dhe të përshkruajnë trajtim nëse është e nevojshme.