Dhimbje në vezore - Shkaqet

Shkaqet e dhimbjes në vezore mund të bëhen gjëra të tilla të përditshme si hipotermi, stresi i tepruar, lëndim fizik. E gjithë kjo, si dhe lloje të ndryshme të infeksioneve mund të çojë në pasoja katastrofale. Le të shikojmë në pikat themelore dhe shpesh.

Shkaqet kryesore të dhimbjes në vezore • Nëse ju vezoret herë pas here i lënduar, arsyeja mund të jetë adnexitis - inflamacion të shkaktuara nga infeksioni, ose oophoritis - inflamacion i vezores i cili ka të njëjtat karakteristika si sëmundje e parë. Dhe mund të marrin zjarr si vezore djathtë dhe të majtë veç e veç ose të dyja në të njëjtën kohë.

 • Shpesh shkaku i dhimbjes është ovulacionit ovarian. Shumë gra vezë lë gjëndër e përpjekjeve, duke shkaktuar një hemorragji të vogël dhe dhimbje afat-shkurtër. Ajo gjithashtu është se ai e thyen vezore gjatë ovulacionit, atëherë ndjeu një dhimbje të mprehtë. Në këtë rast ndërhyrja e menjëhershme e mjekëve. Apopleksi ovarian mund të ndodhë jashtë ovulacionit, për arsye të tjera, të tilla si ushtrim të tepruar.

 • Një dhimbje të forta më të rrezikshme dhe të shkaktojë është këmbët shtrembërim cysts ovarian. Rreziku është se përveç nekrozë të jetë e mundur, inflamacion në organet gjenitale mund të shkojë në zgavrën e barkut dhe organet e brendshme për të bërë përshtypje.

 • Kur tumoret e vezore do të ndihet dhimbje periodike dhemb.


 • Si për të identifikuar shkaqet e dhimbjes në vezore?


  Për të përcaktuar me saktësi burimin e dhimbjes, ju duhet të shfaqen në spitale.
  Ndonjëherë dhimbje në vezore mund të ndodhë në sistemin nervor, dhe nuk kanë lidhje të drejtpërdrejtë me organet gjenitale. Në këtë rast, në spital për disa ditë dhe përjashton ushtrimin për herë të parë.
  Gjithsesi, kjo vonesë nuk është e nevojshme, dhe më të mirë do të menjëherë të kthehet në një gjinekolog. Pasojat e dhimbjes mund të jetë shkatërrimi i organeve të brendshme, dhe madje edhe të infertilitetit.