Dhimbje në gji - Shkaqet

Shumica e grave Situata e njohur në kohën e dhënies dhemb për asnjë arsye të dukshme. Në mënyrë tipike, këto ankesa vendosjen e gra që nuk e kanë parë ende shenjat e menopauzës, se ata kanë një cikël normal menstrual. Në gratë më të vjetra dhimbje në gji të ndodhë shumë më pak shpesh.
Nëse zemrat i lënduar, nuk mund të jenë të ndryshme. Dhimbja mund të ndodhë edhe në të majtë dhe në gjëndrën e duhur dhe në të dyja. Dhimbja mund të shfaqet, pastaj zhduken, ose të ketë një karakter të rregullt. Më shpesh, parehati në gjoks vërejtur drejtpërdrejt para menstruacioneve.

Shkaqet e dhimbjes në gji


Pra, nëse ju jeni të pyesin se pse zemrat e lënduar, të studiuar arsyet e mëposhtme:

  • Ndryshimet hormonale. Në mënyrë tipike, femrat hormonal ndryshime gjatë muajit. Këto ndryshime asgjë të rrezikshme. Dhimbja në gjoks, arsyet janë të rrënjosura në ndryshimet hormonale shpejt të kalojë. Përjashtim është ndryshimi në nivelin e hormoneve gjatë shtatzënisë, kur dhimbja mund të rritet me rritjen e moshës gestational.

  • Mastopatia. Sëmundja është një ndërlikim i ndërprerjeve hormonale. Ajo është shumë e zakonshme, pasi ata vuajnë çdo grua të tretë. Përveç dhimbjes, gjirit është evidente edhe në vulat në gjëndër mammary.

  • Lëndim apo dëme të tjera mekanike , që rezulton nga e ndikimit, compression ose compression. Çështjet Private parandalimin e dhimbje për këtë arsye është zgjedhur një bra.

  • Qumështi i gjirit . Kjo arsye nuk është vetë-shpjegues, sepse dhënia e gjirit është një test serioz për gji, thithi dhe indet okolosokovыh.

  • Mungesa e jetës aktive seksuale , edhe për shkak të mosfunksionim hormonal.

  • DHE Sëmundje nfektsyonnыe gjirit .

  • Kanceri i gjirit. Është e rëndësishme për t'u marrë parasysh se sëmundja rrallë manifestohet si dhimbje, por ende, dëgjoni me trupin tuaj me vlerë atë.


  • Mos harroni se shkaqet reale të dhimbjes gjirit mund të kuptoj se vetëm mammologist mjek-oncologist. E papranueshme për të vënë një diagnozë të tyre dhe, për më tepër, të përshkruajnë trajtim. Të jetë i sigurt për të kontaktoni doktorin tuaj.