Dhimbje në vezore

Dhimbje në vezore - mjaft e shpeshtë në mesin e grave që janë në moshë riprodhuese. Natyra dhe frekuenca e paraqitjes së tyre është e ndryshme dhe të drejtpërdrejt të varur nga arsyeja që e ka shkaktuar shfaqjen e tyre.
Dhimbje gjatë ovulacionit - normë?
Shumë gra raportuar dhimbje në vezore është kalim në trupin e procesit të ovulimit. Kjo dhimbje është shpesh mprehta, thikat ose cramping në natyrë. Kohëzgjatja e këtyre dhimbje koke është i vogël, dhe ata rrallë zgjasin më shumë se 1 orë. Shumë më pak dhimbje vërejtur brenda 1-2 ditëve. Kështu, në varësi të cilën erdhi follicles ovarian, dhimbje mund të ndodhë ose në të djathtë apo të majtë.

Dhimbje në vezore, është e lidhur direkt me zvogëlimin e muskujve mitrës, e cila lehtëson rrjedhjen e shpejtë të lëngjeve nga zgavrën e folikulit që ia plas. Është gjithashtu me vlerë duke vënë në dukje se pas ovulacionit dhe pas menstruacioneve, dhimbje në vezore ndodh shumë më rrallë. Në raste të tilla, ajo është e lidhur me patologjinë gjinekologjike.
Çka e shkakton dhimbje në vezore gjatë shtatzënisë?
Shpesh dhimbje në vezore fjalë grua dhe shtatzënisë. Shkaqet e tyre mund të sigurohet. Më të zakonshme janë:


  • Hyperextension i ligamenteve të mitrës - për shkak të faktit se mitra është në rritje dhe në rritje në madhësi, që ngrihet pak më të lartë, me peremishayutsya e saj dhe organet fqinje, duke përfshirë edhe vezoret.

  • Prania e inflamacionit në vezore dhe shtojca (adnexitis, oophoritis).

  • Ndjesi të dhimbshme në zorrët që i japin të barkut të poshtëm, dhe një grua merr ato dhimbje të forta në vezore.


  • Kështu, dhimbje shkaqet në vezore shumta. Prandaj është shumë e rëndësishme për të identifikuar saktë atë dhe atë që i dha të rritet në ndjesi të dhimbshme.