Ajo dhemb vezore drejtë - Shkaqet

Nëse një vezore lënduar të drejtë, arsyet mund të jenë sëmundje të ndryshme. Ndonjëherë kjo dhimbje mund të jetë shkaktuar probleme të lehta, dhe ndonjëherë mund të flasim për serioze dhe gjendje e keqe. Në çdo rast, në dhimbje e parë në zonën e legenit duhet të kontaktoni gjinekologun tuaj për të filluar trajtimin e hershëm të sëmundjes apo të eliminuar sëmundjet gjenitale, t. K. jep dhimbje në vezore nganjëherë mund të reflektojë sëmundje të veshkave, probleme gastrointestinale dhe al.

Pse vezore dhemb apo jo?


Organet gjenitale të grave janë më të prirur për faktorë të ndryshëm që ndikojnë në trup se sa meshkujt. Kjo mund të përfshijë hipotermi, hormonal, fungale apo sëmundjet virale, dhe kështu me radhë. D., dhe puna është përgjegjës për aftësinë riprodhuese ovarian, kështu që është e rëndësishme për të monitoruar gjendjen e tyre.
Kur një vezore lënduar të drejtë, atëherë shkaku duhet të marrë në konsideratë faktorë të tillë si mosha dhe mënyrën e jetesës, aktivitetit seksual. Dhimbje të tilla mund të ndjehen edhe një të riu nuk ka marrëdhënie seksuale. Në këto raste, shkaku i dhimbjes mund të bëhet inflamacion jo-infektive e natyrës, për shkak të hipotermi ose çrregullime hormonale. Në raste të tjera, këto janë shkaku më i zakonshëm i sëmundjes, ose salpingo oophoritis, adnexitis, cysts, polycystic. Këto patologji mund të shkaktohet nga infeksionet (Chlamydia, uraeplazma, Mycoplasma, etj), stresi, ul imunitetin, përfundoi ftohjet dhe kështu me radhë. D.

Të caktojë trajtimin korrekt kur vezore dhemb drejtë, ju duhet të ultrazërit diagnoza dhe të kalojë testet. Është e nevojshme për vendimin: të mos përdorin antibiotikët, hormonet, anti-inflamator ose vetëm preparats fizioterapi, dhe në raste të rënda mund të kenë nevojë të mbështetet në ndërhyrjen kirurgjikale. Vetë-diagnoza pas leximit të literaturës mjekësore nuk është e mundur, sa më shpesh të dhemb drejtë vezore njëjtë për diagnoza të ndryshme.